Nobody Saves the World / Arvostelut / pelaaja.fi

Nobody Saves the World

8.03.2022 // Kirjoittanut: Panu Saarenoja
0

Nobody Saves the World -arvostelu on julkaistu alkujaan Pelaaja-lehden helmikuun numerossa 230. Tuoreimpien arvostelujen tasalla pysyt tilaamalla lehden täältä!

Ei kenenkään maailma

Avarat ja vapaaehtoisia sivutehtäviä pursuavat maailmat ovat nykyään yleisiä ja niitä myös odotetaan, mutta entä jos kokonaisen seikkailun rakentaisi täysin niiden varaan? Näin tuntuu ajatelleen Guacamelee!-sarjasta tutuksi tullut Drinkbox Studios ideoidessaan Nobody Saves the Worldia.

Kanadalaistiimiin uutukaista tähdittää vitivalkoinen ja housuton ihmisolento Nobody, joka suuntaa toiminnallisiin maailmanpelastuspuuhiin saatuaan sattumalta haltuunsa kadonneen velhon taikasauvan. Tämän jälkeen päätarinaa ei enää juuri ajatellakaan, sillä tekemistään odottaa iso läjä etenemisen tiellä seisovia pikkutehtäviä ja haasteita.

Nobody Saves the World -arvostelu

Nobody ei itsessään ole kummoinen taistelija, mutta taikasauvan ansiosta hahmo pystyy muuttamaan muotoaan aina halutessaan. Alkuun tarjolla on vain mahdollisuus vipeltää vikkelänä rottana, mutta hahmokohtaisia tavoitteita täyttämällä ja näin muotojen tasoja nostamalla käyttöön alkaa nopeasti avautua monia muita ilmestyksiä. Tarjolla on muun muassa varkaan ja munkin kaltaisia perinteisempiä tapauksia sekä mahdollisuus taistella vaikkapa munana ja jäniksiä hatustaan vetävänä taikurina.

Muotojen välillä tulee vaihdeltua jatkuvasti, sillä yksinkertaisesta pelattavuudesta huolimatta ne kaikki hyökkäävät ja liikkuvat hieman omilla tavoillaan. Koska tavoitteiden saavuttaminen avaa jatkuvasti käyttöön uusia taitoja ja mahdollisuuksia muovata hahmojen ominaisuuksia, eri muotoja haluaa käyttää aktiivisesti jo pelkästä ansaitsemisen ilosta. Seikkaillessa huomaakin nopeasti, että alueesta ja luolastosta toiseen ei tule marssittua niinkään aarteiden tai uusien välinäytösten perässä vaan puhtaasti etsien uusia mahdollisuuksia hahmokohtaisten haasteiden suorittamiseen.

Tämä on samanaikaisesti sekä kehu että ongelma. Nobody Saves the Worldin maailma on periaatteessa persoonallinen kaikessa värikylläisyydessään ja hölmöydessään, mutta muutamia kepeitä minipelejä lukuun ottamatta sen tarjonta olisi uuvuttavan tylsää ilman hauskaa hahmonkehitystä. Luolastoihin yritetään aina silloin tällöin tuoda ylimääräistä haastetta pelaajaan ja vihollisiin vaikuttavilla muuttujilla, mutta viihdearvon sijaan ne tapaavat lähinnä kangistaa toimintaa.

Nobody Saves the World -arvostelu

Pohjimmiltaan onkin hyväksyttävä, että Nobody Saves the World on peli grindaamisesta. Hahmokohtaisten haasteiden ohella tarjolla on runsaasti perinteisempiäkin sivutehtäviä. Myös niitä tulee kuitenkin tehtyä lähinnä pelaajahahmon yleisvoimakkuutta kasvattavan perustason nostamisen takia. Senkin merkitys on rajallinen, sillä viholliset skaalautuvat varovaisesti pelaajatason mukaan.

En voi silti korostaa tarpeeksi, miten yllättävän hauskaa pelin grindaaminen on. Noin 20 tunnin seikkailu tuli hotkittua muutamassa päivässä täysin vapaaehtoisesti, minkä jälkeen odotin kovasti saman tekemistä vielä yhteistyönä. Kaverin kanssa kokemus elävöityykin mukavasti, sillä yhteistyö tekee eri muotojen voimistamisesta tehokkaampaa ja tarjoaa hauskoja kokeilumahdollisuuksia eri hahmojen synergiamahdollisuuksille. Harmittavaa lähinnä on, ettei Nobody Saves the World tue ainakaan kirjoitushetkellä paikallista moninpeliä, vaan yhteistyöhupi vaatii nettiyhteyttä ja kahta peliä.

7/10

Kehittäjä: 
Drinkbox Studios
Julkaisija: 
Drinkbox Studios
Peligenre: 
Toiminta
Julkaisualustat: 
Microsoft Xbox One, Xbox Series X/S, Microsoft Windows
Pegi-ikärajat: 
K-12
Pegi-merkinnät: 
Kiroilu, Seksi, Väkivalta