Onimusha: Warlords / Arvostelut / pelaaja.fi

Onimusha: Warlords

17.03.2019 // Kirjoittanut: Miikka Lehtonen
0

Välimallin uusintaversio

Onimusha: Warlords ei olisi ollut ensimmäinen arvaukseni seuraavaksi remasteroinnin kohteeksi. Capcomin PlayStation 2 -peli on kyllä mielestäni klassikko, mutta taidan olla mielipiteeni kanssa vähemmistössä. Tämä on ehkä tiedetty myös Capcomilla, sillä tuntuu kovasti siltä kuin uusintaversioon ei olisi panostettu erityisen paljon resursseja. Valitettavasti tämä näkyy myös lopputuloksen laadussa.

Hyvin rankasti tiivistettynä Onimusha on kuin samuraiaiheinen Resident Evil. Pelaaja ohjastaa soturia, jonka tehtäväksi on annettu suojella prinsessaa. Hirmuinen demoni kuitenkin sieppaa suojeltavan ja jemmaa tämän demoneiden ja vaarojen täyttämään linnaan.

Linnan sisältä löytyy tietenkin vino pino murhattavia demoneita sekä palasiin hajotetuilla vaakunoilla lukittuja ovia, ansahuoneita ja muuta mukavaa. Murhatut demonit pudottavat erilaisia sieluja, joiden avulla voi parannella asevalikoimaansa sekä palautella itselleen kestopisteitä ja manaa.

Vaikka valtaosa ajasta pelataan miekkaa ja magiaa yhdistelevällä samurailla, silloin tällöin tarinan perspektiivi vaihtuu naispuoliseen ninjaan, joka erikoistuu hiippailuun. Nämä osiot piristävät peliä ja tuovat vaihtelua muutamien demonimallien turpaan pätkimiseen.

Onimusha: Warlords -arvostelu

Pidin jo aikanaan kovasti Onimushan pelattavuudesta, ja pidän siitä edelleen. On kuitenkin rehellisyyden nimissä todettava, että ajan hammas ei ole ollut pelille aivan kiltti. Niohin ja muiden vastaavien jälkeen Onimushan taistelu tuntuu turhan simppeliltä, ja peli alkaa toistaa itseään alta aikayksikön.

Tekniikan osalta peli ei valitettavasti pärjää sen paremmin. Pelimaailma koostuu kohtalaisen pienikokoisista huoneista, joiden välillä liikutaan pienten latausruutujen kautta. Huoneiden taustat ovat staattisia kuvia, ja vaikka uusintaversiota varten niiden resoluutiota on nostettu, 4K-ruudulla pelattuna Onimushan maailma näyttää melko karmealta pikselihelvetiltä.

Hahmomallit ovat myös ristiriitainen paketti. Vierekkäin vertailemalla osa hahmoista näyttää saaneen hieman lisää yksityiskohtia 3D-malleihinsa, mutta valtaosa näyttää prikulleen samalta kuin aiemminkin, nyt vain tarkemmalla resoluutiolla ja tekstuureilla piirrettynä. Varsinkin hahmojen kasvoanimaatiot ovat nykystandardeihin verrattuna kovin alkeellisia. Kuten kaiken tämän jälkeen sopii odottaa, peli sentään pyörii pehmeästi 60 fps:n nopeudella.

Onimusha: Warlords -arvostelu

Rehellisesti sanoen Onimushan uudelleenjulkaisu tuntuu hämmentävältä ja turhalta. Remasterointi on tehty niin puolivaloilla, että koko paketti tuntuu ja näyttää vanhanaikaiselta. Uusi yleisö tuskin tulee siitä hurjasti innostumaan ilman parempaa grafiikkaa ja pelin kaipaamia modernisointeja. Pitkäaikaiset fanitkin olisivat varmasti toivoneet parempaa toteutusta.

Vuoden 2019 perspektiivistä tarkasteltuna paketti vaikuttaa kovin karulta, ja vaikka pinnan alla piileekin mielestäni yhä pelaamisen arvoinen peli, näin puolivillaisen uusintaversion julkaisua ei voi kuin ihmetellä. Olisi saman tien tehty kunnolla tai jätetty tekemättä.

6/10

Kehittäjä: 
Capcom
Julkaisija: 
Capcom
Peligenre: 
Toiminta
Julkaisualustat: 
Microsoft Xbox One, Nintendo Switch, Sony PlayStation 4, Microsoft Windows
Pegi-ikärajat: 
K-16
Pegi-merkinnät: 
Väkivalta

Nostoja