Persona 3: Dancing in Moonlight / Persona 5: Dancing in Starlight / Arvostelut / pelaaja.fi

Persona 3: Dancing in Moonlight / Persona 5: Dancing in Starlight

24.02.2019 // Kirjoittanut: Panu Saarenoja
1

Oi beibi

On ollut ilo nähdä, millaiseksi omaksi pieneksi ilmiökseen Persona on onnistunut kasvamaan. Atlusin persoonallisen roolipelisarjan pääosia saa odottaa tavanomaisesti pitkän tovin, mutta viimeisinä vuosina odotus on ollut helpompaa tuttuja hahmoja uusiin olosuhteisiin sitovien sivuosien myötä. Kaksi viimeisintä tällaista ovat olleet Persona 3: Dancing in Moonlight ja Persona 5: Dancing in Starlight, joissa arjen sankarit ovat päässeet panemaan jalalla koreasti rytmipelaamisen merkeissä.

Pelikaksikko toimii seuraajana PlayStation Vitalta alun perin tutulle Persona 4: Dancing All Nightille. Selvimmin tämä tulee esiin pelattavuudessa, joka on napattu suoraan edellisestä pelistä. Tarjolla on näppäimien oikea-aikaista painelua ruudun keskeltä sen laitoihin etenevien nuottien mukaisesti, kun samalla Persona 3:stä ja 5:stä tutut kappaleet sekä erityisesti niiden pohjalta tehdyt erilaiset remixit pauhaavat taustalla hahmojen kommenttien kera.

 Persona 3: Dancing in Moonlight

Persona 3: Dancing in Moonlight

Rytmipelaaminen ei ole tälläkään kertaa markkinoiden sulavinta tarjontaa. PlayStation 4:llä ja isommilla televisioilla pelattuna Moonlight ja Starlight käyvät itse asiassa aiempaa helpommin kaoottisemmaksi, sillä ruudun reunoilla tapahtuva nuottien naputtelu johtaa välillä siihen, ettei kaikkien oleellisten pelitapahtumien perässä pysy täysin vaivatta. Pienellä totuttelulla naputtelu lähtee onneksi sujumaan niin, ettei pelaaminen tunnu peliä vastaan painimiselta, jolloin tutuista kappaleistakin voi alkaa paremmin nauttia.

Selkeämmän pesäeron Moonlight ja Starlight tekevät esikuvaansa rakenteellaan. Kummatkin pelit ovat riisuneet tarinansa minimiin ja painottavat näin ollen enemmän tutun äänimaailman ja hahmotarjonnan kanssa fiilistelyä. Rytmipelaamisessa erilaisin tavoin pärjäämällä auki saa kyllä keskusteluhetkiä vanhojen kavereiden kanssa, mutta ne ovat lyhyitä tuokioita, jotka toimivat lähinnä tekosyynä nähdä tutut kasvot vuorovaikuttamassa keskenään. Kaiken tämän lomassa pelaajan käyttöön avautuu hiljalleen pelaamiseen vaikuttamattomia asusteita sekä mahdollisuuksia lisätä kappaleisiin helpotuksia ja uusia haasteita.

Persona 5: Dancing in Starlight

Persona 5: Dancing in Starligh

Moonlightilla ja Starlightilla ei ole pelillisiä eroja. Kumpikin peli on varustettu omilla kappaleillaan, dialogillaan ja visuaalisella tyylillään, mutta muuten ne ovat identtiset aina muutamia pukineita myöten. Kevyestä tarinallisesta kytköksestä huolimatta edes suuremman Persona-fanin ei tarvitsekaan tuntea velvollisuutta kummankin pelaamiseen, vaan oleellisempaa on tutkiskella, kumpi tuotoksista puhuttelee enemmän.

Persona-sarjan viimeisimmät sivuosat ovat peittelemättä fanituotteita siitä kevyemmästä päästä. Dancing in Moonlight ja Dancing in Starlight eivät todennäköisesti juuri luo uusia Persona-faneja, eikä vanhoillakaan välttämättä riitä niitä kohtaan mielenkiintoa pitkäksi aikaa. Mikäli kaipuu vanhojen tuttujen hahmojen seuraan on kuitenkin kova ja tuttuja biisejä haluaa fiilistellä hieman uudella tavalla, tarjoaa kaksikko tähän kelvollisen mahdollisuuden.

6/10

Kehittäjä: 
P-Studio
Julkaisija: 
AtlusSega
Peligenre: 
Rytmipeli
Julkaisualustat: 
Sony PlayStation 4, Sony PS Vita
Pegi-ikärajat: 
K-12
Pegi-merkinnät: 
Kiroilu, Seksi

Kommentit

Käyttäjän mantelirapu kuva
mantelirapu

Vähän liian monta remixiä samoista biiseistä Starlightissa. Kattavammalla biisivalikoimalla ja kiinteämmällä tarinalla jaksaisi pelata pidempään. Nyt ei jaksa kerralla pelata kovin kauaa, kun kyllästyy jo samoihin sävelmiin.