PGA Tour 2K21 / Arvostelut / pelaaja.fi

PGA Tour 2K21

20.11.2020 // Kirjoittanut: Jukka Moilanen
0

PGA Tour 2K21-arvostelu on julkaistu alkujaan Pelaaja-lehden lokakuun 2020 numerossa 215. Tuoreimpien arvostelujen tasalla pysyt tilaamalla lehden täältä!

Tasokasta golfia kulahtaneissa puitteissa

Tätä nykyä lähinnä koripallokenttiä suvereenisti hallitsevasta NBA 2K -pelisarjasta tuttu 2K Sports -brändi on tehnyt uuden aluevaltauksen lajeista jaloimman, golfin saralla. EA:n jo vuosia sitten hylkäämällä PGA Tour -lisenssillä varustettu PGA Tour 2K21 on kuitenkin tuttu peli uudella nimellä.

PGA Tour 2K21:n taustalla on The Golf Club -pelisarjasta tuttu HB Studios. Nimestään huolimatta kyseessä on uusi versio The Golf Clubista, joka nappasi PGA Tour -lisenssin jo viime vuonna julkaistuun The Golf Club 2019:ään. Uusi peli hyödyntää kuitenkin lisenssiä aiempaa laajemmin, kuten uudesta nimestäkin voisi päätellä.

Lisenssi näkyy ennen kaikkea pelin uratilassa. Omaa paikkaa PGA Tourilla voi lähteä tavoittelemaan Q-School-karsintaturnauksessa, jossa riittävän hyvällä suorituksella irtoaa paikka kuuden kisan mittaiselle Korn Ferry Tour -kehityskiertueelle. Kun taitoa ja kisamenestystä on lopulta vyön alla tarpeeksi, pääsee kilpailemaan huippuammattilaisten rinnalla. Vaikka lisenssi näkyy esitysgrafiikassa ja muissa puitteissa, mukana on vain 12 lisensoitua pelaajaa, joista nimekkäin on pelin kanttakin tähdittävä Justin Thomas.

PGA Tour 2K21 -arvostelu

PGA Tour 2K21:n painopiste on golfsimulaatiossa pelikentällä, mikä onkin pelin parasta antia. Svingi tapahtuu analogisauvan heilautuksella, ja kunhan tuntuma lyöwntiin löytyy, pelaaminen on varsin nautinnollista. Lyönnin suoruus määräytyy liikkeen nopeuden perusteella. Etenkin vaikeammilla asetuksilla hyvän osuman saaminen edellyttää sauvan eteen viemistä todella rivakasti, ja etenkin alussa sain lyönteihin jatkuvaa slaissia. Ratkaisulla yritetään varmaankin mallintaa mailanpään nopeutta, mutta riuhtaiseva rytmi ei tunnu intuitiiviselta. Lähipelissä tuntuma on kuitenkin parempi, ja etenkin puttaaminen on omaan makuuni golfsimulaatioiden parhaimmistoa.

Simulaatiotuntuma kuitenkin rakoilee tietyissä yksityiskohdissa. Esimerkiksi todellisuudessa täysin pelikelvottomassa ryteikössä voi lyödä täysiä lyöntejä vaivatta, eikä huippuammattilaisen backswingiä haittaa edes vieressä oleva puu tai katsomorakennus. Toisinaan lyönti taas saattaa loppua itsekseen kesken kaiken, mikä johti muutamaan epäonnistuneeseen lyöntiin ilman mitään syytä.

PGA Tour 2K21 -arvostelu

Visuaalisesti PGA Tour 2K21:een ei ole laitettu yhtään ylimääräisiä paukkuja. Painopiste on toki simulaatiossa, mutta grafiikasta ei oikein uskoisi, että kyseessä on nimekkäältä julkaisijalta nykyisen konsolisukupolven loppupuolella ilmestyvä peli. Kentällä ei juuri huomaa eroa PGA-kiertueen ja peruskisojen välillä, paitsi omien lyöntien välissä näytettävillä huippuhetkillä muiden lyönneistä. Lisenssipelaajien ja pintakiillon puutteesta voisi päätellä, ettei PGA Tour 2K21:een ole kaadettu ihan hirvittävästi resursseja.

Pelillisesti ei ole tarjolla juuri muuta kuin perinteistä golfia. Uratilassa PGA-kiertueelle pääsy avaa sponsorihaasteita, mutta niillä ei juurikaan ole käytännön merkitystä pelaamisen kannalta. Verkkopelissä voi golfata kavereiden kanssa ja järjestää turnauksia, mutta anti alkaakin olla siinä.

Vaikka PGA Tour 2K21:n tarjonta on nopeasti nähty ja se kaipaisi hieman enemmän kiillotusta, varsinainen golfsimulaatio on laadukasta. Uudessa sarjassa on siis potentiaalia, mikäli 2K Sports päättää laittaa hieman enemmän panoksia peliin.

7/10

Kehittäjä: 
HB Studios
Julkaisija: 
2K Sports
Peligenre: 
Urheilu, Golf
Julkaisualustat: 
Microsoft Xbox One, Sony PlayStation 4, Microsoft Windows
Pegi-ikärajat: 
K-3