Plants vs. Zombies: Battle for Neighborville / Arvostelut / pelaaja.fi

Plants vs. Zombies: Battle for Neighborville

13.01.2020 // Kirjoittanut: Paavo Niskala
0

Pilkettä epäkuolleen silmäkulmassa

PopCap Gamesin Plants vs. Zombiesin kääntäminen räiskintäpeliksi on yksi pelialan kummallisia onnistumisia. Paperilla hämmentävältä ja teennäiseltä kuulostava ajatus saatiin toimimaan kahdessa Garden Warfare -pelissä erinomaisesti. Ei siis ole sinänsä ihmeellistä, että Electronic Arts julkaisee sarjalle jatkoa, eikä laadussa ole nytkään moittimista.

Plants vs. Zombies: Battle for Neighborville ei myllerrä edeltäjiensä istutuksia vaan rakentaa niiden päälle. Luokkapohjaista räiskintää venytetään monenlaiseen pelimuotoon kilpailullisesta moninpelistä yhteistyöhön, mutta verkkoyhteys on joka tapauksessa pakollinen. Liikkeelle lähdetään tukikohdasta, jossa voi ostaa tavaraa, testailla hahmoja osallistumalla leikkimielisiin taisteluihin ja minipeleihin sekä suunnata tekoälyvihollisten kansoittamille yksinpelialueille tai kilpailullisen ja yhteistyöllisen moninpelin syövereihin.

Plants vs. Zombies: Battle for Neighborville -arvostelu

Sekä zombit että kasvit pääsevät valitsemaan kymmenestä erilaisesta sankarista, jotka jaetaan hyökkäävään, puolustavaan tai tukevaan rooliin. Uusia tuttavuuksia ovat muun muassa hiippailuun erikoistuva sienikaiffari ja jousella tuhoa viljelevä kasaritoimintazombi, mutta yleensä ottaen roolit ovat varmasti tuttuja esimerkiksi Overwatchia pelanneille. Vaikka hahmot eivät ihan tasapainossa olekaan, jokaisella pelaaminen tuntuu hauskalta. Jokaisella on myös kokeilemisen arvoisia erikoistaitoja perusampumisen ohella, mutta hajonta ja räiskintätuntuma voivat olla aavistuksen liian epämääräisiä vaativampaan makuun.

Nimellisistä yksinpelimahdollisuuksista huolimatta uusin Plants vs. Zombies on parhaimmillaan muiden pelaajien kanssa nautittuna. Tarinavetoisia tehtäviä yksin suorittaessa ei esimerkiksi parantamiseen erikoistuvalla sankarilla ole paljoa käyttöä, kun taas useimmissa kilpailullisissa pelimuodoissa parantajat ovat osaavan pelaajan käsissä tiiminsä tukipilareita, kuten odottaa sopii. Tarinavetoiset tehtävät tuntuvat enemmän ajan tappamiselta kuin oikeita onnistumisen tunteita ja jännitystä tarjoava moninpeli.

Plants vs. Zombies: Battle for Neighborville -arvostelu

Kilpailullisen moninpelin valikoima on kattavaa ja laadukasta. Koitosten skaala vaihtelee intiimeistä kahdeksan pelaajan matseista 24 sankarin vyörytyksiin. Pelimekaniikka ja hahmojen roolit pääsevät odotetusti parhaiten oikeuksiinsa isommissa puolustustaisteluissa, mutta myös neljän hengen tiimeissä pelattavat areenamittelöt ovat yllättävän jännittäviä, kun samaa sankaria ei voikaan valita useammalla kierroksella.

Kokonaisuudessaan Battle for Neighborvillesta huokuvat viimeistely ja laadukkuus. Se on selkeästi suunniteltu palveluhenkiseksi verkkopeliksi, joten suurimpana huolenaiheena mielessä pyörii, kuinka hyvin kokemus onnistutaan pitämään tuoreena. Ainakin toistaiseksi suu pysyy kuitenkin leveässä hymyssä.

Arvostelu on julkaistu alunperin joulukuun 2019 Pelaaja-lehdessä numero 206.

8/10

Kehittäjä: 
PopCap Games
Julkaisija: 
Electronic Arts
Peligenre: 
Räiskintä
Julkaisualustat: 
Microsoft Xbox One, Nintendo Switch, Sony PlayStation 4, Microsoft Windows
Pegi-ikärajat: 
K-12
Pegi-merkinnät: 
Väkivalta

Nostoja