Pokémon Mystery Dungeon: Rescue Team DX / Arvostelut / pelaaja.fi

Pokémon Mystery Dungeon: Rescue Team DX

10.04.2020 // Kirjoittanut: Teo Scheepstra
0

Taskuhirviöiden pelastuspartio

En pidä sitä kovin ihmeellisenä, jos joku ei tiedä vuonna 2005 julkaistujen Pokémon Mystery Dungeon -pelien olemassaolosta. Siksi kohautinkin hieman kulmakarvojani, kun niistä ilmoitettiin olevan tulossa Switchille uusi ja päivitetty versio. Alkuperäiset pelit eivät toki olleet maailman kamalimpia pelejä, ja Pokémon myy jo pelkällä nimellään, joten ehkä päätös on ymmärrettävä. Lopputuloksenakin on jopa ihan kelvollinen peli.

Kaiken alussa pelaaja eli pokémoniksi muuttunut ihminen vastaa muutamaan kysymykseen, joiden perusteella valitaan pelaajaa parhaiten kuvaava pokémon. Pelin saloihin perehtymisessä avustaa itse valittu kumppanitaskuhirviö, jonka kanssa perustetaan pelastuspartio. Tehtävänä on auttaa hädässä olevia pokémoneja pelin pääasiallisena tapahtumapaikkana toimivissa luolastoissa. Idea on mukavan erilainen verrattuna muihin Pokémon-peleihin. Jo se antaa Mystery Dungeonille hieman lisäpisteitä.

Isoin ero vanhaan on täysin uusittu ulkoasu. Vanhat pikselit on heitetty romukuoppaan ja tilalle ovat tulleet kauniit, maalausta muistuttavat maailma ja hahmot. Kaikki on värikästä ja pirteää, pokémonit ovat tyylikkäästi ja yksityiskohtaisesti mallinnettuja, ja kaikki näyttää yhtä hyvältä niin television ruudulla kuin Switchin omalla näytölläkin. Äänipuolella musiikki on miellyttävää mutta jossain määrin itseään toistavaa. Ensimmäisen tunnin jälkeen pelattavan taskuhirviön leirissä kuultava pirtsakka viheltely alkaa jossain vaiheessa tunkeutua jo turhan syvälle korviin.

Itse pelaamisessa ei ole tapahtunut hirveästi muutoksia. Pelaaja saa avunpyyntöjä joko postissa tai pokémonien postitoimistolla sijaitsevalta ilmoitustaululta ja käy luolastoissa pelastamassa hädässä olijat. Joskus tehtäviä tulee myös tarinaa edistävien välinäytösten kautta.

Pokémon Mystery Dungeon: Rescue Team DX -arvostelu

Luolastoissa ravaaminen on suhteellisen aivotonta mutta samalla ihan viihdyttävää touhua. Joskus ohjattavuus osoittautuu turhan tönköksi ja pokémonia on hankala saada kulkemaan haluttuun suuntaan. Onneksi pelistä löytyy kuitenkin automaattiohjaus, jonka käytössä ollessa monsteriryhmä kiertää tyrmää ihan omatoimisesti ja etsii kaikki kerroksesta löytyvät esineet ennen eteenpäin jatkamista. Taistelut on tosin edelleen hoidettava pois alta itse, valitettavasti.

Muiden pokémonien kanssa kahinoinnissa ei yksinkertaisesti ole sisältöä. Vihamielisiä hirviöitä tulee luolastoissa vastaan melko tiuhaan tahtiin, ja lopulta hyökkäysnapin painelu alkaa kyllästyttää. Kokemuspisteitäkin tiimilleen saa paremmin vain hyödyntämällä luolastoista löytyviä ja tehtävistä palkintoina saatuja salilippuja. Luolastojen kiertely jää niiden ansiosta lähinnä välttämättömäksi pahaksi kohtalaisen mielenkiintoisen tarinan edistämisen vuoksi.

Loppujen lopuksi Mystery Dungeonin uutta tulemista on helpointa kuvailla ihan kohtalaiseksi. Kyseessä ei missään nimessä ole huono peli, mutta parhaimmillaan se sopii lyhyisiin pelihetkiin vaikkapa lounastauolla tai jotain odotellessa. Kovan luokan Pokémon-fanit saavat siitä ehkä muita enemmän irti ja jaksavat tahkota pidempiäkin pätkiä kerrallaan.

6/10

Kehittäjä: 
Spike Chunsoft
Julkaisija: 
Nintendo
Peligenre: 
Seikkailu
Julkaisualustat: 
Nintendo Switch
Pegi-ikärajat: 
K-7
Pegi-merkinnät: 
Väkivalta

Nostoja