Puyo Puyo Tetris 2 / Arvostelut / pelaaja.fi

Puyo Puyo Tetris 2

7.02.2021 // Kirjoittanut: Panu Saarenoja
0

Puyo Puyo Tetris 2 -arvostelu on julkaistu alkujaan Pelaaja-lehden tammikuun 2021 numerossa 218. Tuoreimpien arvostelujen tasalla pysyt tilaamalla lehden täältä!

Leikin loppu

Viime pelisukupolvi oli hyvää aikaa Tetriksen ystäville. Tetris Effect teki palikoiden pinoamisesta entistä tunteikkaamman kokemuksen, mutta sitä ennen oman hauskan jälkensä pulmapeliklassikkoon jätti myös Puyo Puyo Tetris. Se tarjosi ensinnäkin toimivan kokoelman perinteisiä Tetris-pelimuotoja mutta toi niiden pelaamiseen myös uusia sävyjä sotkemalla mukaan Segan omaa Puyo Puyo -sarjaa.

Puyo Puyo Tetris oli vuosia vain Japanin yksinoikeus, mutta puskaradion ja oikeuskikkailujen kautta se löysi tiensä lopulta myös länteen. Temppu oli Segalle selvästi tekemisen arvoinen, sillä loppuvuodesta julkaistu Puyo Puyo Tetris 2 kiikutettiin välittömästi ihan meillekin asti. Tarjolla onkin taas oikein mainiota pulmapelattavaa, mitä nyt tällä kertaa edellispelin vahvuutena toiminut yllätysmomentti puuttuu. 

Puyo Puyo Tetris 2 -arvostelu

Puyo Puyo Tetris 2 on pakettina erittäin samanlainen kuin alkuperäinen peli. Puyo Puyo Tetristä pelanneet osaavat uutukaisen valikot ulkoa jo ennen jatko-osan käynnistämistä, ja sisältö on sekin lähes identtinen. Tarjolla on sekä perinteisiä Tetris- ja Puyo Puyo -tiloja että niitä sekoittavia hybriditiloja, joita voi pelailla yksin ja muiden kanssa paikallisesti ja verkossa. Tarinatila palaa sekin ja toki muutamin tuorein kääntein, mutta pohjimmiltaan senkin haasteet ovat tuttuja. Tarinan vaikeustasopiikeistäkään ei ole päästy eroon, joskin onneksi kaikki liian hankalaksi kokemansa kentät voi halutessaan skipata.

Konkreettisia uudistuksia edustaa kilpailullinen Skill Battle -tila. Siinä kootaan joko Tetristä tai Puyo Puyoa pelaava kolmen pelihahmon tiimi, jonka jäsenet tuovat kentälle omat erikoiskykynsä sekä roolipelimäiset elinvoima-, hyökkäys- ja puolustusarvonsa. Ottelut eivät ratkeakaan sillä, kenen pelialue täyttyy ensin palikoista tai limasta, vaan sillä, kenen elinvoimapalkki hupenee hyökkäyksistä ensimmäisenä.

Puyo Puyo Tetris 2 -arvostelu

Skill Battle on heittämällä Puyo Puyo Tetris 2:n monimutkaisin tila, mikä koituu sen turmioksi. Pelityyli voisi toimia keskeisenä osana kattavampaa tarinatilaa, mutta pienenä yksittäisenä pelitilana se on yksinkertaisesti liian täynnä erilaisia ja keskenään huonosti toimivia järjestelmiä. Hahmot keräävät otteluista tasoja ja voimistuvat sitä kautta, mutta tasojen keruussa ei ole mitään mieltä tai järkevää houkutinta. Ottelut myös päättyvät usein niin nopeasti, ettei pulmailun ilosta ehdi edes nauttia.

Käytännössä Puyo Puyo Tetris 2 on tuttu peli mitäänsanomattomilla lisäyksillä, mutta ensimmäisen osan perustarjonta on yhä mainiota. Alkuperäisen Puyo Puyo Tetriksen jo omistaville se on kuitenkin tällä hetkellä väkinäinen paketti. Yllättävä ja hauska leikkimielisyys on vaihtunut jatko-osassa rutiiniin, joka saa pelin näyttämään väsähtäneemmältä kuin mitä sen toivoisi olevan.

7/10

Kehittäjä: 
Sega
Julkaisija: 
Sega
Peligenre: 
pulmapeli
Julkaisualustat: 
Nintendo Switch, Microsoft Xbox One, Sony PlayStation 4, Sony PlayStation 5, Xbox Series X/S, Microsoft Windows
Pegi-ikärajat: 
K-3