Scott Pilgrim vs. The World: The Game – Complete Edition / Arvostelut / pelaaja.fi

Scott Pilgrim vs. The World: The Game – Complete Edition

7.03.2021 // Kirjoittanut: Panu Saarenoja
0

Scott Pilgrim vs. The World: The Game – Complete Edition -arvostelu on julkaistu alkujaan Pelaaja-lehden helmikuun 2021 numerossa 219. Tuoreimpien arvostelujen tasalla pysyt tilaamalla lehden täältä!

Kymmenen vuotta myöhemmin

Pelien digitaalisen jakelun yleistyttyä lisenssisopimusten raakuus on alkanut muuttua näkyvämmäksi. Joka vuosi jopa nimekkäitä teoksia saattaa kadota yllättäen myynnistä, sillä julkaisijan oikeudet esimerkiksi pelin sisältämään musiikkiin, brändeihin tai jopa maailmaan ovat saattaneet umpeutua syystä jos toisesta.

Bryan Lee O’Malleyn sarjakuviin perustuva Scott Pilgrim vs. The World: The Game ehti viettää peräti kuusi vuotta myyntilimbossa tiedettävästi juuri lisensointisyistä. Vuonna 2010 samoihin aikoihin Edgar Wrightin ohjaaman Scott Pilgrim -elokuvan kanssa ilmestynyt peli ei ollut mikään suurjulkaisu, mutta se onnistui keräämän silti oman innokkaan yleisönsä. Pelin paluuta on toivottu jo pitkään, ja nyt kymmenen vuoden iässä Scottin ja kumppaneiden peliseikkailu on tuotu takaisin.

Scott Pilgrim vs. The World: The Game – Complete Edition -arvostelu

Lähdemateriaalinsa tavoin Scott Pilgrim vs. The World: The Game on peliviittauksia pursuava teos, mutta ennen kaikkea se kohottaa hattua River City Ransom -klassikoiden suuntaan. Peli on siis sivulta kuvattu mätkintäseikkailu, jossa suoraviivaista turpajuhlaa väritetään kevyillä roolipelielementeillä. Vihollisia pieksemällä hahmot keräävät tasoja ja oppivat uusia kykyjä, minkä lisäksi niiden kykyjä on mahdollista parannella ruokaa mutustelemalla.

Tyyli on tänäkin päivänä hauska, sillä hahmojen voimien kasvaminen on matkan varrella näkyvää ja houkuttelee vierailemaan tutuissa kentissä useamman kerran. Ulkoisestikaan Scott Pilgrim vs. The World ei ole vanhentunut päivääkään. Yksityiskohtainen pikseligrafiikka pursuaa persoonallisuutta, joka on uskollinen lähdemateriaalille mutta jaksaa myös kiehtoa, vaikka sarjis tai elokuva eivät olisivatkaan ennestään tuttuja.

Ikänsä peli osoittaa lähinnä siinä, että kuluneena vuosikymmenenä on julkaistu runsaasti mainiota 2D-toimintaa, jonka joukosta Scott Pilgrim vs. The World ei nouse enää niin vahvasti esille. Viimevuotinen Streets of Rage 4 yksinään toi mukanaan paljon sujuvuutta ja syvyyttä samaan genreen, ja jopa River City -lippua on pidetty moderneissa merkeissä korkealla esimerkiksi River City Girlsin myötä.

Scott Pilgrim vs. The World: The Game – Complete Edition -arvostelu

Scott Pilgrim vs. The World: The Game – Complete Editionissa on nimenomaan kyse uudelleenjulkaisusta. Vaikka peli on saatu nyt moderneille alustoille, on sisältö erittäin tuttua vuosien takaa. Keskeistä lähinnä on, että vanhan peruspelin rinnalle on saatu verkkomoninpeli, lisäsisältönä julkaistut hahmot ja erikoispelitilat. Uudistuksia tai lisäyksiä ei ole tarjolla.

Kaikessa persoonallisuudessa Scott Pilgrim vs. The World: The Game oli silti hauska kokea vuosien jälkeen. Aika on ehdottomasti vienyt osan sen hohdosta, mutta se ei tarkoita, että kyseessä olisi silti unohdettava kokemus.

6/10

Kehittäjä: 
Engine SoftwareUbisoft MontrealUbisoft ChengduUbisoft Pune Production
Julkaisija: 
Ubisoft
Peligenre: 
Toiminta
Julkaisualustat: 
Nintendo Switch, Microsoft Xbox One, Sony PlayStation 4, Microsoft Windows, Google Stadia
Pegi-ikärajat: 
K-12
Pegi-merkinnät: 
Kiroilu, Väkivalta