Sniper Ghost Warrior Contracts 2 / Arvostelut / pelaaja.fi

Sniper Ghost Warrior Contracts 2

10.09.2021 // Kirjoittanut: Jukka Moilanen
1

Sniper Ghost Warrior Contracts 2 -arvostelu on julkaistu alkujaan Pelaaja-lehden heinä-elokuun tuplanumerossa 224. Tuoreimpien arvostelujen tasalla pysyt tilaamalla lehden täältä!

Ei osu vieläkään

Pidätän hengitystäni. Katselen kilometrin päässä seisovaa kohdettani juuri kohdistamani kiikaritähtäimen läpi. Olen huomioinut tuulen ja valtavan etäisyyden seurauksena muodostuvan ballistisen kaaren. Kuolemaa sylkevä kiväärini haukahtaa vihaisesti. Luoti osuu pitkän ilmalennon jälkeen maaliinsa, mutta kohteeni ei suostu kuolemaan vaan napsahtaa seisomaan edessään olevalle pöydälle. Tukikohdallinen vihollisia viestii sijaintini telepaattisesti toisilleen ja avaa tulen. Päästän luotisateen keskellä kirosanan ja lataan viimeisimmän tallennuksen, jälleen kerran.

B-luokan räiskintäsarja Sniper: Ghost Warrior lähti toissa vuonna uusille urille Contracts-lisänimen turvin. Hitman-sarjan inspiroima tarkka-ammuntaräiskintä ei toiminut oikein räiskintänä eikä hiippailunakaan. Reilut puolitoista vuotta myöhemmin meno jatkuu varsin samanlaisena, sillä Sniper: Ghost Warrior Contracts 2 on melko lailla kelvoton tekele.

Sniper Ghost Warrior Contracts 2 -arvostelu

Sniper: Ghost Warrior Contracts 2 on vain näennäisesti tarkka-ammuntapeli. Iso osa peliajasta vietetään vihollisten joukossa hiiviskellen ja seuraavaa kohdetta etsien. Kuvitteelliseen Lähi-idän valtioon sijoittuvassa pelissä tosin taistellaan nähtävästi idiooteista koottua sotilasjoukkoa vastaan. Vihollisten huomiomittari täyttyy naurettavan hitaasti, vaikka hampaisiin saakka aseistettu tarkka-ampuja juoksisi nenän edestä, joten tukikohtien läpi voi useimmiten juosta ilman huolen häivää. Jos vihollisen kanssa joutuu kasvotusten, ehtii aseella tähdätä helposti pääosuman, ennen kuin tämä ehtii reagoida.

Varsinainen tarkka-ammunta koostuu usein asetelmista, joissa pelaaja asettuu kiikaroimaan vihollistukikohtaa reilun kilometrin etäisyydeltä. Kohteita on useimmiten useampi, ja pienikin virhe saa kohteet välittömästi pakosalle ja koko tukikohdan kääntämään aseensa kaukaisuudessa tähtäilevää ampujaa kohtaan. Vihollisia voi ampua ilman huolen häivää niin pitkään, kun kukaan ei näe luodin osumaa tai ruumista suoraan. Niinpä tehtävät ovat pikemminkin pulmanratkaisua, jossa karsitaan vihollinen kerrallaan muiden huomaamattomissa.

Tarkka-ammunta onkin hetkittäin viihdyttävää, mutta pelin kuuden tehtävän aikana kaava tulee ihan liian tutuksi. Sama koskee myös verellä mässäilevää hidastusefektiä, joka toistuu aivan liian usein, vaikka sen säätäisi asetuksissa minimiin.

Sniper Ghost Warrior Contracts 2 -arvostelu

Tehtävien edetessä tarkka-ampujalle voi avata uutta varustusta, kuten tehokkaampia kiväärejä, vihollisten tunnistamiseen käytettävän minilennokin tai miinoitteita. Tarkkuuskiväärejä lukuun ottamatta aseista ei juuri ole iloa, koska avoimet tulitaistelut johtavat vihollisylivoiman vuoksi useimmiten nopeaan kuolemaan. Myös pelihahmo Ravenin kykyjä voi päivittää esimerkiksi kestämään enemmän osumia tai hiiviskelemään nopeammin. Hulvatomimpaan lopputulokseen pääsee kuitenkin seuraamalla veitsipolkua, joka tekee Ravenista viholliselta toiselle supernopeudella loikkivan sarjapuukottajan.

Sniper: Ghost Warrior Contracts 2 on yhdistelmä huonoa räiskintää, naurettavaa hiippailua ja keskinkertaista tarkka-ammuntaa. On se välillä viihdyttäväkin, mutta hyvät hetket hukkuvat valitettavasti huonouden suohon.

4/10

Kehittäjä: 
CI Games
Julkaisija: 
CI Games
Peligenre: 
Toiminta, Räiskintä
Julkaisualustat: 
Microsoft Xbox One, Sony PlayStation 4, Sony PlayStation 5, Xbox Series X/S, Microsoft Windows
Pegi-ikärajat: 
K-18
Pegi-merkinnät: 
Kiroilu, Väkivalta

Kommentit

Käyttäjän Spurgu kuva
Spurgu

Olipahan yllättävän huono peli. Tuli kesällä ostettua ilman sen tarkempaa tutustunista, kun kaipailin jotain rauhallisempaa fps-peliä. Lukaisin jonkun positiivisemman arvostelun ja ajattelin, että vikoineenkin varmaan jollain tasolla viihdyttävä sniputtelupeli. Ei ollut.
Tasosuunnittelu täyttä roskaa kaikilla osa-alueilla. Pelimekaniikka toimi kyllä, mutta pelin piti olla tarkka-ammuntaa, eikä halpisramboilua.
Kirsikkana pahan kakun päällä oli neronleimaus, että valtiontason eliittisotilas ostaa aseita omilla rahoillaan. Niin ja keräilee myös jotain homeisia kirjoja ammuskelun lomassa.
Arvosana: "Mitä helvettiä?"/5

Todella huono peli.