Tesla Force / Arvostelut / pelaaja.fi

Tesla Force

7.03.2021 // Kirjoittanut: Jukka Kauppinen
0

Tesla Force -arvostelu on julkaistu alkujaan Pelaaja-lehden helmikuun 2021 numerossa 219. Tuoreimpien arvostelujen tasalla pysyt tilaamalla lehden täältä!

Suuret muinaiset vs. sähkökonepistooli

Tamperelaisen 10tons-studion parin vuoden takainen Tesla vs. Lovecraft oli harvinaisen räyhäkkä kahden sauvan räiskintä, joka nosti klassisen genren lipun niin korkealle, että fanit joutuivat lainaamaan lipputangon Haminasta. Tesla Force jatkaa samoilla linjoilla mutta myös uudistaa pakkaa.

Tesla Force on lintuperspektiivistä kuvattua klassista räiskintää, jonka lystikäs kuningasidea on kerronnallinen villiintyminen. H. P. Lovecraftin Cthulhu-myytti kauhuelementteineen ja Nikola Teslan tieteellinen näkökulma ovat täydellinen yhdistelmä timanttista inspiraatiota, josta kelpaa ammentaa yhdistelmää. Sen tuloksena neljä tieteen ja kirjallisuuden historiasta temmattua päähenkilöä kohtaavat ja lanaavat mieltä nyrjäyttäviä syväläisiä ja Cthulhun palvojia.

Tesla Force -arvostelu

Forcessa lainaillaan vahvasti edeltäjältä mutta uusitaan pelin rakenne täysin. Nyt tarjolla on satunnaisesti luoduilla kentillä ja loputtomilla öttiäislaumoilla höystetty roguelike, jossa pelaaja voi paikoin valita kulkureittinsä. Pelissä on myös enemmän tarinallisuutta ja sivupolkuja, jotka tuovat toimintaan uutta monipuolisuutta ja yllätyksellisyyttä. Luvassa on myös grindaamista, sillä viimeiseen kenttään saakka pääseminen vaatii tasaista jyystämistä ja niitatuista pedoista kentille jäävien kristallien keräämistä, jotta tiedesotureille saadaan uusia aseita, etuja ja kykyjä.

Onneakin tarvitaan, sillä kenttien satunnaisuus vaikuttaa myös asevalikoimaan. Joskus uudella pelikerralla tulee vastaan mieluisia pyssyjä, mutta joskus täytyy vain sinnitellä ja toivoa, että vastaan tulee kelpo asetehostuksia, joilla esimerkiksi tulinopeus tai lähtevien laukausten määrä kasvavat väliaikaisesti. Joskus mikään ei onnistu, kun tulivoimaisen mechan palaset ja ensiapupakkaukset ilmaantuvat mörrilaumojen keskelle ja kentissäkin on inhottavia umpikujia. Onni antaa ja ottaa.

Joskus kaikki menee kohdalleen: boostit putoilevat vierekkäin, kombot monistuvat toistensa päälle, ja pelaaja vyöryttää hirviölaumoja 12-piippuisen konepistoolin liekehtivillä sähköammuksilla. Kun samalla teleporttailee soljuvasti hirviölaumojen läpi tai esteiden yli, olotila ylittää hurmosrajan ja ulkomaailma unohtuu. Ohjain muuttuu käden jatkeeksi ja vasta kuoltuaan huomaa, että sormiin sattuu.

Tesla Force -arvostelu

10tons pitää Tesla Forcella lajityypin lippua uljaasti pystyssä ja tarjoaa mukaansatempaavia pelihetkiä. Yksi pelikerta voi kestää 5–30 minuuttia riippuen onnesta, pelaajan taidoista ja hahmoille avatuista varusteista. Yksittäisissä kentissä on riittävästi vaihtelua tavoitteiden, mörköjen ja karttojen koon suhteen, ja vaihdeltavat päähenkilöt tuovat väriä pelityyleihin. Hienona piirteenä pelaaja voi myös jäädä kentälle räimimään päätehtävän suoritettuaan. Se ei kuitenkaan onnistu loputtomiin, sillä Cthulhu auttaa omiaan ja tekee niistä ajan mittaan vahvempia. Grindataanko lisää kristalleja vai jatketaanko viimein matkaa? Tästä tieteen ja kulttien yhdistelmästä minä nautin.

8/10

Kehittäjä: 
10tons
Julkaisija: 
10tons
Peligenre: 
Räiskintä
Julkaisualustat: 
Microsoft Xbox One, Microsoft Windows
Pegi-ikärajat: 
K-12
Pegi-merkinnät: 
Väkivalta

Nostoja