The Witcher III: Complete Edition (Nintendo Switch) / Arvostelut / pelaaja.fi

The Witcher III: Complete Edition (Nintendo Switch)

9.01.2020 // Kirjoittanut: Miikka Lehtonen
0

Eepos taskukoossa

Puolalaisen CD Projekt Redin The Witcher III on ihastuttanut laadukkaan tarinankerronnan ja eeppisten roolipelien ystäviä tuoreilla konsolialustoilla ja tietenkin myös pc:llä. Ihan rehellisesti sanoen en olisi uskonut, että massiivista ja teknisesti monimutkaista peliä nähtäisiin Switchillä, mutta näin siinä kuitenkin kävi. Vielä yllättävämpää on, että Switch-versio myös enimmäkseen toimii.

The Witcher III on fantastinen roolipeli, ja nyt Switchille julkaistu versio sisältää peruspelin ohella molemmat myöhemmin julkaistut laajennusosat. Tarjolla on siis suunnaton paketti, koska jo peruspelin parissa voi helposti viettää lähemmäs sata tuntia, ja kumpikin lisälevy tarjoaa helposti yli 20 tuntia pelattavaa.

Muutaman vuoden ikä ei ole tylsyttänyt noiturin miekkaa pätkääkään, sillä peli toimii sisältönsä ja pelattavuutensa puolesta yhä erinomaisesti. Kyseessä on oikeasti aikuisille tarkoitettu peli, jonka tarinat ovat slaavilaishenkisen synkkiä ja surumielisiä. Maailma on valtava, sisältöä on hirmuisesti, ja pelattavuuskin on erinomaisen laadukasta.

The Witcher III: Complete Edition (Nintendo Switch) -arvostelu
Ilmestyessään kolmas The Witcher oli todellinen teknologinen ihme. Sen pc-versiossa oli sen verran paljon graafisia herkkuja, että kaiken päälle kytkemällä se kyykytti huipputason tietokoneita vielä pari vuotta ilmestymisensä jälkeen. Myös konsolikäännökset olivat raskaita ja vaativat käytännössä joko PlayStation 4 Pron tai Xbox One X:n pyöriäkseen pehmeästi.

Tämä mielessä ei voi kuin ihmetellä päätöstä kääntää peli Switchille, joka on toki mainio konsoli mutta tehoiltaan aika kaukana The Witcher III:n alkuperäisistä laitteistovaatimuksista. On selvää, että kompromisseja on täytynyt tehdä, jotta käännös onnistuisi. Vertailussa aiempien versioiden kanssa se pärjääkin huonosti. Esimerkiksi resoluutiota on pudotettu reippaasti. Televisioon kytkettynä peli pyörii maksimissaan 720p-resoluutiolla, käsikonsolitilassa taas 540p-resoluutiolla.

Hahmojen, tekstuurien ja maailman yksityiskohtia on myös karsittu runsaasti, ja esimerkiksi korkeilta paikolta horisonttiin katsomalla tämän huomaa ikävän selkeästi. Toisaalta uhrausten avulla kehitystiimi on saanut pelin pyörimään enimmäkseen sangen pehmeästi. Ruudunpäivitysnopeus pysyy useimmiten 30 fps:n kieppeillä, joskin ruuhkaisissa kaupungeissa tai välianimaatioissa se notkahtaa pahimmillaan reilusti alle 20:n.

Television kautta pelattuna The Witcher III näyttää suorastaan rujolta, mutta käsikonsolitilassa se toimii yllättävän hyvin. Pieni näyttö paikkaa paljon pelin ongelmakohtia, ja ideatasolla tämä on mitä maistuvin vaikka junaviihteenä.

The Witcher III: Complete Edition (Nintendo Switch) -arvostelu

The Witcher III on yhä sen verran erinomainen peli, että muutaman illan Switch-testailun jälkeen kaivoin pc-version taas esiin ja aloitin uuden läpipeluun. Pelinä tarkasteltuna se on mielestäni yhä kympin peli, varsinkin kun samaan pakettihintaan saa molemmat huipputason laajennukset.

Edellisen kappaleen aloitus kertoo kuitenkin paljon. Jos on mahdollisuus pelata The Witcher III:a millä tahansa muulla alustalla, valinta on aika helppo. Switch-versio ei pärjää vertailussa niiden kanssa kovinkaan hyvin. Ei se silti mitenkään pelikelvoton ole. Tablettitilassa The Witcher III toimii hämmentävän hyvin, ja olen äärimmäisen vaikuttunut siitä, että käännös on onnistunut näinkin hyvin.

7/10

Kehittäjä: 
CD Projekt Red
Julkaisija: 
CD Projekt RED
Peligenre: 
Roolipeli
Julkaisualustat: 
Nintendo Switch
Pegi-ikärajat: 
K-18
Pegi-merkinnät: 
Kiroilu, Seksi, Väkivalta

Nostoja