Tom Clancy’s The Division 2: Warlords of New York / Arvostelut / pelaaja.fi

Tom Clancy’s The Division 2: Warlords of New York

8.04.2020 // Kirjoittanut: Markus Heino
0

Ubisoftin loottiräiskintäsatsaus Tom Clancy’s The Division ja sen jatko-osa The Division 2 eivät ole koskaan varsinaisesti vakuuttaneet tarinallaan herkullista alkuasetelmaa pidemmälle. Tuhoisan bioaseen raunioittamat Yhdysvallat on mielenkiintoinen lähtökohta seikkailuille, mutta jatko-osan myötä erityisesti ensimmäisen Divisionin erittäin kömpelösti päätetty tarina sai lisäkritiikkiä osakseen. Bioterroristi Aaron Keenerin jahti jäi aikanaan selittämättömästi kesken, mutta The Division 2:n tuore lisäosa Warlords of New York pyrkii saamaan tarinan tältä osin päätökseen.

Warlords of New York tarjoaa noin 30 euron hintaan kuudesta kymmeneen tuntia varsinaista tarinavetoista pelattavaa New Yorkin ränsistyneissä maisemissa ennen loottiräiskinnöille ominaisen hulppean loppupelisisällön avautumista. Pelaajan Division-agentti komennetaan New Yorkiin, sillä ensimmäisen pelin iso paha Aaron Keener on ilmaantunut terrorisoimaan kaupunkia bioaseellaan ilmiselvästi suuremman mittakaavan pahat mielessään.

Keenerin lisäksi tuhoa levittävät hänen luutnanttinsa, jotka ovat erittäin vaarallisia entisiä Division-agentteja hekin. Ennen lopullisen salajuonen paljastumista ja Keenerin kohtaamista pelaajan pitää kohdata ja eliminoida luutnantit vapaavalintaisessa järjestyksessä heidän omilla alueillaan.

Tom Clancy’s The Division 2: Warlords of New York -arvostelu

Warlords of New York ampaisee vauhtiin lennosta ilman sen kummempia lisäjaaritteluja, ja muutaman tutun kasvon kohtaamisen jälkeen aletaan jo järjestää pahoja tyyppejä päiviltä. Pelattavissa oleva uusi alue sijoittuu Manhattanin eteläkärkeen, jossa sijaitsevat Wall Streetin ja New Yorkin keskuspankin rauniot. Totuttuun tapaan kaaoksessa olevilla kaduilla on jos jonkinmoista lisäpuuhastelua, mutta päätehtävien perässä liikutaan tuttuun tapaan ensin tutkimaan tietty tavoite, sitten tiedustelemaan tehtäväalueen turvatalon johtajilta ja lopulta loppuhuipennukseen Keenerin alaisten eli sotaherrojen kanssa.

Sivuhahmoina kukin Keenerin apureista on sopivalla tavalla mielenkiintoinen. Eri tavoin Yhdysvaltojen hallinnon pettämät langenneet agentit tehdään tarpeeksi tutuiksi matkan aikana. Erityistä nostalgiaa herätti liekinheittimillä varustautuneen Cleaner-jengin uusi johtaja Vivian Conley, joka tuntuu jatkavan edeltäjänsä Joe Ferron jalanjäljissä miltei uskonnollisella kiihkolla.

Pomovastuksina kukin neljästä sotaherrasta on sopivan erilainen ja käyttää oman profiilinsa mukaisia taktiikoita. Yksi käyttää teknologiaa harhauttamiseen, kun taas toinen ryntää panssariensa turvin päälle ja kolmas vaanii varomattomia agentteja varjoista käsin.

Kukistetut sotaherrat pudottavat jälkeensä uusia kykyjä, kuten tuhovoimaisen tahmapommin ja holografisen harhautuksen. Keener on itsekin mieleenpainuva ja aidosti haastava vastustaja varsinkin emopelin tarinan loppuvastuksiin verrattuna.

Tom Clancy’s The Division 2: Warlords of New York -arvostelu

Warlords of New York ei ole se taianomainen lisäosa, kuten kilpailija Destiny 2:n Forsaken aikanaan, vaikka korjattavaakaan ei ollut samassa mittasuhteessa. Lisäosa kuitenkin nostaa The Division 2:n loppupelin tasoa entisestään ja tuo mukanaan tukun kiitettäviä ominaisuuksia, joista tärkein on eittämättä aseiden ja varusteiden virittelyn mullistava Recalibration Library (ks. laatikko).

Aaron Keenerin jahdin päätöksenä se toimii hyvin, vaikkakin alkuperäisen The Divisionin tarina pitäisi ensin muistaa ja toisekseen siitä pitäisi välittää. Näin pitkään jälkikäteen tuotettu päätös sekavalle eepokselle tuntuu hieman tyhjältä. Esillepanoltaan Keenerin ja tämän kätyrien kohtaamiset ovat sen sijaan jopa erittäin viihdyttäviä haasteita sekä yksin että porukassa. Viihdyttävistä ja näyttävistä hetkistähän The Division -sarjassa on perimmiltään kyse.

7/10

Kehittäjä: 
Massive Entertainment
Julkaisija: 
Ubisoft
Peligenre: 
toimintaroolipeli
Julkaisualustat: 
Microsoft Xbox One, Sony PlayStation 4, Microsoft Windows
Pegi-ikärajat: 
K-18
Pegi-merkinnät: 
Kiroilu, Väkivalta