WarioWare: Get It Together! / Arvostelut / pelaaja.fi

WarioWare: Get It Together!

6.11.2021 // Kirjoittanut: Miikka Lehtonen
0

WarioWare: Get It Together! -arvostelu on julkaistu alkujaan Pelaaja-lehden lokakuun numerossa 226. Tuoreimpien arvostelujen tasalla pysyt tilaamalla lehden täältä!

Tyyli hukassa

WarioWare-pelisarja on vuosien varrella muuttanut muotoaan useita kertoja alustasta riippuen. Jos konsolissa on esimerkiksi ollut kosketusnäyttö, myös WarioWare on hyödyntänyt sitä jollakin tavalla.

Switch-versiossa kehittäjät ovat olleet erikoisessa tilanteessa, sillä vaikka laitteessa riittää jippoja kosketusnäytöstä tarkkoihin kallistussensoreihin ja irrotettaviin ohjaimiin, oikeastaan mikään niistä ei ole yleismaailmallinen. Television kautta pelaavilla ei ole kosketusnäyttöjä, Switch Lite -version omistajat eivät ohjaimia irrottele ja niin edelleen. Niinpä Switch-versioon on täytynyt keksiä hieman erilainen kikka, joka tällä kertaa ei liity alustan teknisiin mahdollisuuksiin. Tuloksena on peli, joka tuntuu kyllä WarioWare-henkisesti oudolta, mutta ei välttämättä aivan hyvällä tavalla.

WarioWare: Get It Together! on perinteiseen tyyliin kokoelma mikropelejä eli muutaman sekunnin mittaisia pyrähdyksiä, joissa täytyy yksisanaisen ohjeen perusteella keksiä silmänräpäyksessä, mitä pitäisi tehdä. Meininki on edelleen äärimmäisen lennokasta ja surrealistista, joten jo aivan alkumetreillä tulee vastaan pelejä, joissa pitäisi vaikka kihartaa Poseidonin kainalokarvat tai sulkea kryptan ikkunaverhot, jotta vampyyri voi nousta haudastaan.

WarioWare: Get It Together! -arvostelu

Tunnelmassa ja menossa ei olekaan vieläkään mitään valittamista, mutta pelattavuus onkin sitten ristiriitaisempi seikka. Aiemmissa sarjan peleissä ohjaus on ollut äärimmäisen yksinkertaista ja omalla tavallaan intuitiivista. Tällä kertaa yksinkertainen ohjaus on korvattu isolla nipulla Warion kavereita, joista jokaisella on omanlaisensa pelattavuus. Näiden uniikkien pelattavuuksien avulla pitäisi sitten ratkoa WarioWaren haasteita. Yksi liikkuu kuin perinteinen tasohyppelyhahmo, toinen voi kiipeilykoukkunsa avulla liikkua vain kenttään sijoitettujen kiintopisteiden välillä ja kolmas ajaa aina eteenpäin, jolloin pelaaja voi vaihtaa suuntaa mutta ei pysähtyä.

Koska pelaaja saa valita käyttöönsä kolme hahmoa suuremmasta katraasta, kaikki mikropelit on täytynyt suunnitella toimimaan kaikilla hahmoilla, mikä ei ole varmasti ollut helppoa. Kenties tästä johtuen pelit ovat myös vähemmän vaihtelevia kuin aiemmin. Suurempi haaste tuleekin siitä, että parin sekunnin aikana pitäisi keksiä, miten käytössä olevan hahmon ohjaus tilanteessa toimii.

Lopputuloksena on pelikokemus, joka ei ole täysin kohdallaan. Mikään hahmoista ei ole niin monimutkainen, etteikö sen kanssa pääsisi sinuiksi melko nopeasti, mutta sarjan klassinen välittömyys on mennyttä. Tämä korostuu siksi, että yksinpelisisältöä on kovin vähän ja ideana olisi selvästi viettää suuri osa ajasta pelaten moninpelitiloja. Kavereita ei kuitenkaan voi enää vain istuttaa WarioWaren ääreen pitämään hauskaa, vaan joku joutuu jatkuvasti selittämään, miten mikäkin hahmo toimii.

WarioWare: Get It Together! ei ole surkea peli, mutta se tuntuu pettymykseltä. Sisältöä on kovin vähän, eikä pelaaminen tunnu yhtä hauskalta kuin sarjan parhaissa peleissä. Jos minipelien pelattavuus olisi sidottu tiukemmin tiettyihin hahmoihin, niistä olisi saatu monipuolisempia ja vaihtelevampia. Nyt kaikki tuntuu geneeriseltä ja siten tylsältä. Se jos mikä ei ole WarioWare-hengen mukaista.

6/10

Kehittäjä: 
Nintendo
Julkaisija: 
Nintendo
Peligenre: 
Toiminta
Julkaisualustat: 
Nintendo Switch
Pegi-ikärajat: 
K-7
Pegi-merkinnät: 
Väkivalta

Nostoja