World of Warships: Legends / Arvostelut / pelaaja.fi

World of Warships: Legends

8.07.2019 // Kirjoittanut: Miikka Lehtonen
0

Pienen meren aalloilla

Pc-puolella World of Warships on viehättänyt laivastosodan ystäviä jo useamman vuoden ajan. Omissa kirjoissani se on paras valkovenäläisen Wargaming.netin peleistä, joten olen odotellut äskettäin julkaistua konsoliversiota innokkaasti. Odotus ei mennyt hukkaan, sillä World of Warships: Legends ei petä, mutta toisaalta ei se odotusta lopetakaan, sillä se on vielä aika raakile.

World of Warships on puolirealistinen näkemys toisen maailmansodan meritaisteluista. Toistaiseksi tarjolla on brittien, jenkkien ja japanilaisten laivastot, joista kussakin voi pelata hävittäjillä, risteilijöillä ja taistelulaivoilla. Jokaisella on pelissä omat roolinsa, ja lisäksi kunkin valtion laivastot tuntuvat tarpeeksi erilaisilta, jotta pelattavaa riittää.

Pelaajat aloittavat teknologiapuun juuresta ensimmäisen maailmansodan kehnojen romujensa kanssa. Toisia pelaajia tai botteja vastaan käydyissä taisteluissa pärjäämällä tienataan kokemuspisteitä, joilla sitten avataan uusia laivoja eri teknologiapuissa. Laivoja voi myös kustomoida paremmilla osilla, pienillä tuunaustarvikkeilla ja kullekin valtiolle yksilöllisillä komentajilla, jotka myös tienaavat kokemuspisteitä ja avaavat itselleen uusia kykyjä.

Pelaaja.fi: World of Warships: Legends -arvostelu

World of Warships: Legendsin pelaaminen on enimmäkseen kivaa. Laivojen liikkeissä on realistisesti inertiaa, eli mitä painavampi ja paremmin panssaroitu laiva on, sitä kankeammin se liikkuu. Myös aseet toimivat realistisen oloisesti. Laivat voivat ampua panssarinläpäiseviä tai räjähtäviä kranaatteja, joista kummallakin on omat käyttökohteensa riippuen kohteen tyypistä, etäisyydestä ja kulmasta. Kevyemmillä laivoilla on lisäksi torpedoita, jotka osuessaan tekevät valtavasti vahinkoa.

Samalla kyseessä on kuitenkin selvästi videopeli. Tempo on nopeampi kuin oikeassa taistelussa ja pelaaminen on simppeliä, vaikka oppimiskäyrä onkin jyrkkä. Tämä johtuu enimmäkseen siitä, että peli ei kauheasti ohjaa tai opasta, joten varsinkin kaikki taktiset kuviot pitää opetella kantapään kautta.

Peli tuntuu usein turhan sattumanvaraiselta, koska paraskaan tähtääjä ei osu aina, jos tuuri vain hajauttaa kranaatit huonosti. On todella tyydyttävää, kun oma täyslaidallinen osuu ja jättää jälkeensä liekehtivän ja puolikuolleen vihollispaatin. On myös totaalisen turhauttavaa, kun oma risteilijä paukahtaa kertaosumasta viholliskranaatin osuttua laivan ammusmakasiineihin.

Pelaaja.fi: World of Warships: Legends -arvostelu

Suurin ongelma on kuitenkin se, että World of Warships: Legends tuntuu sisältönsä puolesta raakileelta, sillä laivoja, karttoja ja pelitiloja on vain kourallinen kutakin. Wargaming tulee varmasti päivittämään peliin uusien valtioiden laivastopuita ja kasvattamaan nyt jo seitsemännelle tasolle tyssääviä kehityspuita. Tietokoneversioon nähden sisällön määrä on onneton, sillä esimerkiksi lentotukialuksia ei tällä hetkellä ole pelissä lainkaan.

Toisaalta peli on ilmainen ja ilmaiseksi pelaamalla pärjää oikeasti aika pitkälle ilman ongelmia, joten mikäs tässä on odotellessa. Pc-veteraanien kannattaa kuitenkin pysyä omilla merialueillaan.

7/10

Kehittäjä: 
Wargaming.net
Julkaisija: 
Wargaming.net
Peligenre: 
Räiskintä
Julkaisualustat: 
Microsoft Xbox One, Sony PlayStation 4
Pegi-ikärajat: 
K-7
Pegi-merkinnät: 
Väkivalta