WWE 2K20 / Arvostelut / pelaaja.fi

WWE 2K20

14.01.2020 // Kirjoittanut: Miika Auvinen
0

Showpainia kalkkunaelokuvien tyyliin

Peleillä on aina ollut suuri merkitys uusien painifanien synnyssä. Monen tämän päivän fanin tarinaan kuuluu kasvaminen alan pelien parissa. Saa nähdä, onko tulevaisuuden painifaneilla samanlaista kerrottavaa, sillä WWE-pelisarja on junnannut paikoillaan jo vuosien ajan.

WWE 2K20 on silti osittain ajassa kiinni, sillä siinä heijastuvat esiin noussut naispaini ja sen arvostus. Tarinatiloissa sukupuolten tasa-arvo on tärkeässä osassa, ja esimerkiksi Showcase-tilassa kerrataan naissupertähtien Bayleyn, Becky Lynchin, Charlotte Flairin ja Sasha Banksin uran kohokohtia.

MyCareer-tila taas on pelin eräänlainen sielu. Tarinaa ystävyksien matkasta indiekehistä WWE:n huipulle on hauska pelata höpsön juonen ja epäkypsän tarinankerronnan vuoksi. Mukana on myös kevyitä roolipelielementtejä hahmonmuokkauksen ja kykypuun muodossa. Muita pelitiloja ovat yksittäiset matsit monessa eri ottelumuodossa, nettipeli sekä ladattavat erikoisuudet, kuten kauhusta ammentava Bump in the Night -lisäosa.

WWE 2K20 -arvostelu

Pelattavuus eri tiloissa on simppeliä: hakkaa, heittele ja reagoi liikkeisiin vastaliikkeillä. Välillä eteen tulee minipelejä, joissa rämpytetään tai rytmitetään näpäytyksiä. Mukana on monipuolinen kattaus erilaisia ottelumuotoja. Varsinkin kaverin kanssa on vapaammissa matsimuodoissa riemastuttavaa napata kehän alta kendokeppi ja piestä vastustajansa pahanpäiväisesti.

Ulkoasu on yksi pelin heikkouksista. Hahmot vääristyvät ja nykivät, ja pahimmillaan ulkoasu muuttuu sumuiseksi, sillä yksityiskohdat katoavat mystisesti. Toisaalta parhaimmillaan pelin toimiessa juohevasti se on ihan komean näköinen, ja painimatseista tulee otettua kuvakaappauksia kavereille jaettavaksi.

Peli kannustaa luovuuteen. Uusien asusteiden hankkiminen on hauskaa, ja omat typerät hahmorävellykset itse luoduilla sisääntuloilla ovat aina riemastuttavia. Kielteisenä ilmiönä voisi pitää varhaisimpien painipelien hahmonluonnin anarkian puuttumista. Varsinkin PlayStation 2:n painipeleissä pystyi luomaan jos jonkinmoisia luonnonoikkuja, mutta uudemmissa osissa hahmojen on näytettävä ihmisiltä, eikä ylilyöntejä voi tehdä.

WWE 2K20 -arvostelu

WWE 2K20 tuo mieleen kalkkunaelokuvat eli leffat, jotka ovat toisaalta totaalisen huonoja mutta joiden kökköys ja tyylittelyt herättävät riemua. Tavallaan tämä on tylsä, pelattavuudeltaan yksitoikkoinen ja ulkoasultaan köyhä peli, mutta sitä on kuitenkin hauska pelata. MyCareer-tilan hassuttelut, moninpelimatsien omat typerät ottelukortit ja luovuuden mahdollistava hahmonluonti tarjoavat mielikuvitusrikkaalle pelaajalle kieroa nautintoa.

Yleisesti ottaen WWE 2K20 jatkaa kuitenkin sarjan paikallaan polkemisen perinnettä ja ottaa peräti askeleita taaksepäin aiempiin vuosiin verrattuna. Tämän vuoksi peliä ei hauskuudesta huolimatta oikein voi suositella kuin kovimmille faneille. Miksi maksaa täysi hinta puutteellisesta pelistä, kun samaa tavaraa saa halvemmalla?

Arvostelu on julkaistu alkujaan joulukuun 2019 Pelaaja-lehdessä numero 206.

6/10

Kehittäjä: 
Visual Concepts
Julkaisija: 
2K Sports
Peligenre: 
Urheilu, Showpaini
Julkaisualustat: 
Microsoft Xbox One, Sony PlayStation 4, Microsoft Windows
Pegi-ikärajat: 
K-16
Pegi-merkinnät: 
Väkivalta