2010 FIFA World Cup South Africa / Arvostelut / pelaaja.fi

2010 FIFA World Cup South Africa

7.05.2010 // Kirjoittanut: Miikka Lehtonen
17

Kesä 2010 tuo mukanaan hartaasti odotetut futiksen MM-kisat. Suomea ei kisoissa nähdä, mutta virallinen kisapeli tarjoaa mahdollisuuden tuoda pytyn Suomeen.

Kuten kaikki vähänkään kauemmin pelanneet aavistavat, 2010 FIFA World Cup ei suinkaan ole varsinaisesti uusi peli. Se rakentuu FIFA 10:n hyvän pelimoottorin varaan, mutta ei tarjoile tällä kerralla mitään uudistuksia tuttuun kaavaan. Viime syksyn hyvät ja huonot puolet pätevät siis sellaisinaan, mutta kokonaisuutena pelikokemus on taattua tasoa.

Kun pelillisiä uudistuksia ei nähdä, 65 euron hintalappu pitäisi puolustella pelitiloilla – ja se ei World Cupilta aivan onnistu. Tarjolla on klassisia huippuhetkiä MM-kisojen historiasta (”15 minuuttia aikaa, Saksa maalin tappiolla. Pystytkö kääntämään pelin?”) sekä mahdollisuus pelata vaikka koko kisarupeama ensimmäisestä karsintapelistä loppuotteluun saakka.

Euro 2008:sta tuttu Captain Your Country palaa jälleen, ja se olikin ainakin minulle taas se kiehtovin pelitila. MM-karsinnat Suomella Lehtosen tavoitellessa MM-kapteeniutta? On siitä ennenkin unia nähty, joten miksei se taas pelinäkin kiinnostaisi?

Tarkkaavaiset lukijat ovatkin varmasti jo huomanneet World Cupin suurimman ongelman: ei mitään uutta. Euro 2008:sta tutut pelitilat, FIFA 10:stä tuttu pelattavuus ja tieto siitä, että FIFA 11 on enää kuukausien päässä, saavat ainakin minut vakuuttuneeksi siitä, että rahoilleni löytyy parempaakin käyttöä. Osta mieluummin vaikka FIFA 10 alelaarista, jos et jo omista sitä.

6/10

Kommentit

Käyttäjän moxley kuva
moxley
Käyttäjän ukkopekka kuva
ukkopekka

MM-kisat=

Käyttäjän Qkkeli kuva
Qkkeli

Maajoukkuepelaaminen, elintärkeää! :)

Käyttäjän Bilehile-pelaaja kuva
Bilehile-pelaaja
Käyttäjän j-urski kuva
j-urski

JIIIAAH!!

Käyttäjän Allianz kuva
Allianz

On sen verran vahva peli, että huh huh!

Käyttäjän Luffy kuva
Luffy
Käyttäjän pelaaaja94 kuva
pelaaaja94

fifa 10-kopio, mutta mitä siitä?

Käyttäjän Teppo-Man kuva
Teppo-Man
Käyttäjän Kimppis kuva
Kimppis

cmon! fifaa parempi pelattavuus 190 maajouk. jne..