42 All Time Classics / Arvostelut / pelaaja.fi

42 All Time Classics

1.12.2006 // Kirjoittanut: Jukka Kauppinen
8

Kortti- ja lautapelikokoelmaa ei voi suorastaan kutsua killerituotteeksi. Se kuitenkin osoittaa, miten hienosti DS-taskukonsoli sopii tällaiseen pikkupelailtavaan, pienimuotoiseen ajanviihteeseen. Nokian matopelin ohella yksi maailman suosituimmista videopeleistä on Windowsin Pasianssi. Syystäkin. Se on selkeä ja vaivaton korttipeli, jota on helppo pelata hiirellä. 42 All Time Classics puree samasta syystä.

DS:n kosketusnäyttö on omiaan moniin kokoelman peleihin. Pelaajan pakkaan jaettavia pelikortteja on helppo viskellä kosketuskynällä. Myös lautapelien nappuloiden siirtely sujuu luonnollisesti. Vain virtuaalihanska toimisi enää luonnollisemmin.

Kokoelma noudattaa korttipelien universaaleja peruslakeja. Joidenkin parissa on helppo käyttää viisiminuuttinen, toiset vievät mukanaan niin, että ajantaju katoaa. Yksinkertainen on joskus parasta.

42 peliin mahtuu monenlaista tavaraa, tuttua ja tuntematonta. Muutama peli lähinnä raivostutti. Jokunen osoittautui jo kertaalleen unohdetuksi nuoruusvuosien suosikiksi. Suurin osa oli kivaa pelattavaa, enemmän tai vähemmän tuttuja äly-, muisti- ja lautapelejä. Onpa seassa upeita yllätyshelmiäkin. Tosin tikanheiton ja keilauksen kaltaiset urheilupelit ovat oudossa seurassa.

Allekirjoittaneen testisessiot tapahtuivat muun muassa kotona, taksissa ja lentokentällä. Parhaimmillaan aika sujui oikein rattoisasti, mutta peleistä oli myös helppo palata tosimaailmaan lyömällä DS:n kansi kiinni.

Jopa kahdeksan pelaajan moninpeli lähiverkossa ja netissä on myös toimivaa. Tätä kätevämpää nettishakkia ei ole keksittykään!

Pelit

Korttipelit (18 kappaletta):

Old Maid (Vanhapiika), Spit, I Doubt It, Sevens (Seiska), Memory (Muistipeli), Pig (Sika), Blackjack, Hearts (Hertta), President, Rummy, Seven Bridge, Last Card, Last Card Plus, Five Card Draw, Texas Hold ’Em, Nap (Napoleon), Spades, Contract Bridge

Lautapelit (12 kappaletta):

Chinese Checkers (Kiinan shakki), Checkers (Tammi), Dots And Boxes (Mökki), Hasami Shogi, Turncoat, Connect Five (Viiden rivi), Grid Attack, Backgammon, Chess (Shakki), Shogi (Shogi - japanilainen shakki), Field Tactics, Ludo

Muut pelit (4 kappaletta):

Soda Shake, Dominoes (Domino), Koi-Koi, Word Balloon (Sanapeli)

Toimintapelit (5 kappaletta):

Bowling (keilailu), Darts (tikka), Billiards (biljardi), Balance (tasapainottelu), Takeover

Yksinpelit (3 kappaletta):

Solitaire, Mahjong Solitaire, Escape

6/10

Kommentit

Käyttäjän Luizig kuva
Luizig

"Jumalallinen peli jonka pariin palaa aina vain "

Käyttäjän Tencer kuva
Tencer
Käyttäjän mazax kuva
mazax

HALUUN TON!!!!!!!!!!!!!!!!!

Käyttäjän LasseM kuva
LasseM

Erinomainen peli ajan kuluttamiseen

Käyttäjän Fortuna kuva
Fortuna

Monipuolinen ja hauska peli. Hyvä Wlan!

Käyttäjän Bern_ kuva
Bern_

Vanhat lauta ym. pelit on rautaa, edelleen.

Käyttäjän Dindi39 kuva
Dindi39

Ei kovin ihmeellinen, mutta kiva pelata

Käyttäjän SmeeHooked kuva
SmeeHooked

DS:n peleistäni kovimmassa käytössä. Loistava!