Academy of Champions / Arvostelut / pelaaja.fi

Academy of Champions

1.10.2009 // Kirjoittanut: Miikka Lehtonen
0

Futispelejä on vuosien varrella nähty jos jonkinlaisia, mutta Academy of Champions vetää pisteet kotiin erikoisella ideallaan. Se nimittäin yhdistelee Harry Potteria ja jalkapalloa. Pelaaja on nuori oppilas, joka on hyväksytty Pelen maagiseen futiskouluun, jonka läpäistäkseen hänen pitää oppia arvokkaita läksyjä ystävyydestä ja tiimityöstä.

Kuten perusideasta voi aavistaa, Academy of Champions on suunnattu nuoremmille pelaajille. Grafiikka on tyyliteltyä ja iloisen värikästä, tunnelma kepeää ja huumori yllättävän toimivaa. Vastaan tulee muun muassa Raving Rabbids -pelin jänisten ja Ubisoftin pelitähtien futisjoukkueita. Jos olet siis halunnut nähdä, kun Sam Fisher tekee maaleja pimeällä kentällä, tämä on sinun tilaisuutesi.

Kentän puolella peli on puhdasta arcade-futista, jossa säännöt ovat hyvin rennot ja vauhtia piisaa. Pelin teeman mukaisesti sooloilemalla ei pärjää, vaan ideana on syötellä palloa ympäriinsä ja täyttää näin omaa taitomittariaan. Sen avulla kun pääsee käsiksi niihin jokaisen pelaajan parhaisiin kykyihin.

Kepeä arcade-futailu on kuitenkin vain pala pelistä. Ympärille on pultattu juonitila, jossa pelaaja kohtaa mitä ihmeellisimpiä tyyppejä ja haasteita Pelen futiskoulussa ja sen ilkeässä vastakappaleessa. Wii-pelistä kun on kyse, mukana on toki myös ämpärikaupalla minipelejä, jotka tosin tällä kertaa keskittyvät opettamaan pelissä tarvittavia taitoja.

Academy of Champions yllätti minut. Julkaisijan ja perusidean huomioiden odotin halpaa ja nopeaa rahastusta, mutta paketista paljastuikin viihdyttävä ja omalaatuinen peli. Ei mikään klassikko, mutta futiksensa kepeästi ottaville hauska välipala – ja koska muuten pääset näkemään Prince of Persian ja Sam Fisherin futiskentällä?

6/10