Ace Combat X: Skies of Deception / Arvostelut / pelaaja.fi

Ace Combat X: Skies of Deception

1.12.2006 // Kirjoittanut: Jukka Kauppinen
2

Ace Combat -ilmataistelupelien siirtyminen PSP-käsikonsolille on ollut vain ajan kysymys. Sen tapahduttua käännöksen toimivuus epäilytti. Miten kahdella tatilla ja lukuisilla napeilla kontrolloitava räiskintä siirtyy taskupainokseksi? Näemmä hyvin. Sisältöä ei ole karsittu, mutta peli on sovitettu hyvin uuteen konseptiin. Jotain on menetetty, jotain saatu.

Siipimiehiä ei voi enää komentaa, mutta peliin on lisätty suurempaa strategiaa. Lentokoneen ohjaaminen ei ole kovin tarkkaa PSP:n ohjaimella, mutta tämä on huomioitu aseiden avomielisemmässä lukittumisessa ja osumisessa. Maakohteiden kimppuun rynnäköidessä rojauttaa helposti tonttiin, mutta ohjausta voi hienosäätää ristiohjaimella, mikä auttaa todella paljon. Tekijät ovat selvästi käsittäneet laitteen rajoitukset – ja mahdollisuudet.

X:n lentotoiminta ja tarinankerronta ovat tuttua tavaraa, eivätkä jää jälkeen suuremman ruudun serkuistaan. Kiivaat ilmataistelut, rynnäkkölennot, uusien koneiden ostaminen ja hupaisa radioviestintä on toteutettu tyylikkäästi. Juonessa on riittävästi dramatiikkaa, ja pelaaja voi vaikuttaa tapahtumien kulkuun tehtävävalinnoilla. Mikään lentosimulaattori tämä ei ole, mutta lentoräiskintä toimii niin kuin pitääkin. Kunpa vain tehtävää ei tarvitsisi aloittaa alusta aina kuollessaan…

7/10

Kommentit

Käyttäjän Vinski kuva
Vinski

En vaan päässyt tähän sisälle.

Käyttäjän alaur kuva
alaur