Actionloop / Arvostelut / pelaaja.fi

Actionloop

3.01.2007 // Kirjoittanut: marika_pelaaja
2

Euroopan ulkopuolella paremmin Magneticana tunnettu näppäryys- ja älypeli rantautuu Suomeen Actionloop-nimellä. Pelin toimintaperiaate on hyvin yksinkertainen: kentällä on marmorikuulia, jotka pelaajan on tuhottava. Samanväriset pallot vetävät toisiaan ”magneettisesti” puoleensa, ja vähintään kolmen marmorin osuessa yhteen ne katoavat.

Perusidean pohjalta on valittavana kolme erilaista pelityyppiä. Challengessa kenttänä on spiraali, jonka keskustaa kohti marmorikuulien jono etenee. Kierteen keskellä on laukaisin, johon ilmestyy samanlaisia värikuulia satunnaisessa järjestyksessä. Pelaajan on kosketuskynää käyttäen singautettava laukaisimen kuula kohti spiraalissa liikkuvia palloja. Magneettisuutta hyväksikäyttäen on luotava mahdollisimman pitkiä, häviäviä ketjuja ja estettävä kuulia pääsemästä spiraalin loppuun saakka. Tason läpäistäkseen marmoreita on tuhottava riittävän kauan.

Quest-pelitilassa kenttinä on spiraalien lisäksi erimuotoisia silmukoita. Toisin kuin Challenge-vaihtoehdossa, kuulia työntyy esiin vain tietty määrä, ja jokainen marmori on tuhottava tason läpäisemiseksi. Puzzle-pelit puolestaan ovat pähkinöitä, joissa pelaajalle annetaan nauha liikkumattomia kuulia. Magneettisuuden ja kolmen ketju -periaatteen perusteella on pääteltävä, missä järjestyksessä marmorit on tuhottava.

Kuulia kyllästymiseen asti

Visuaalisesti Actionloop on melko yksinkertainen, hieman futuristista flipperiä muistuttava. Taustamusiikkina on reipasta teknopolkkaa, joka pidemmän pelisession ajaksi kannattaa vaimentaa pois päältä. Yleisesti pelin toimivuus on hyvä, ja plussaa tulee eritoten kätisyyden valintamahdollisuudesta. Kosketuskynän hallinnan on kuitenkin oltava tarkkaa – pienikin huolimattomuus lennättää kuulan taatusti väärään paikkaan.

Actionloop on viihdyttävä välipalapeli, mutta se ei yllä Tetriksen ja muiden klassikkopulmapelien joukkoon. Kuulaketjujen pirstominen on hauskaa puuhaa, mutta pidemmän päälle puuduttavaa. Pelit toistuvat liian samanlaisina marmorinräjähdyksestä toiseen, vaikka tasoja ja haastetta onkin riittävästi.

6/10

Kommentit

Käyttäjän Carbon kuva
Carbon

Ihan OK!

Käyttäjän tetsuo kuva
tetsuo