Angry Birds Rio / Arvostelut / pelaaja.fi

Angry Birds Rio

6.05.2011 // Kirjoittanut: Matias Kainulainen
19

Suomalaisen Rovion Angry Birds on noussut lyhyessä ajassa melkoiseksi menestystarinaksi. Parissa vuodessa yli 100 miljoonaa kappaletta ladattu pelisarja on julkaistu lyhyessä ajassa melkein kaikille mahdollisille kannettaville laitteille, ja konsoliversiot ovat tulossa. Pelisarjan uusin osa, Angry Birds Rio, yhdistää vihaiset linnut juuri elokuvateattereihin saapuneeseen Rio-animaatioelokuvaan, jonka pääosissa ovat papukaijat. Pelissä tämä näkyy siten, että sikojen lahtaamisen sijaan linnut yrittävät pelastaa Riossa häkkeihin jääneitä lajitovereitaan ja lähteä karkumatkalle, jonka edetessä tulilinjalle joutuvat myös pakoreitillä vaanivat sademetsän apinat.

Angry Birdsin yksinkertainen, mutta koukuttava perusidea ei ole suuria uudistuksia kokenut: erilaisia lintuja lennätetään ritsalla kohti kentän toisella puolella olevia kohteita. Sopivasti uudistettu visuaalinen ilme on hiukan aiempaa viimeistellymmän oloinen, ja peli tuntuu pyörivän peruspeliä sujuvammin. Mukana on julkaisuhetkellä vain 60 kenttää, jotka on nopeasti pelattu. Onneksi peliin kuitenkin aukenee uusia lisäkampanjoita aina parin kuukauden välein. Kenttäsuunnittelu on sopivan vaihtelevaa, ja varsinkin viidakkokentissä on mukavaa vaihtelua peruspeliin nähden.

Vaikka Angry Birds Rio ei juuri yritä muuttaa toimivaa kaavaa, tuovat uudet maisemat sopivasti vaihtelua ja peli jaksaa yhä koukuttaa, vaikka aiemmat osat olisikin hakannut puhki. Alle euron hintaisena Rioa voineekin pitää pakkohankintana, sillä hinta–laatu-suhde on loistavasti kohdallaan.

8/10

Kommentit

Käyttäjän ikupop kuva
ikupop
Käyttäjän Jonppe kuva
Jonppe

Hieno suunnanmuutos. Sisältöä vaan kehiin!

Käyttäjän Reporo kuva
Reporo

Hyvä sitten kun on ihan kaikki maat käytössä.

Käyttäjän Predator_ kuva
Predator_
Käyttäjän Ton-Ton kuva
Ton-Ton

Ihan jees

Käyttäjän sasukeluffy kuva
sasukeluffy

Ei keksi kaavaa uudestaan, vaan tuo lisää kentti

Käyttäjän Luffy kuva
Luffy

Suomilaatua - ilmaiseksi

Käyttäjän Katutolppa kuva
Katutolppa
Käyttäjän Metroplex kuva
Metroplex

ei mun peli, mutta silti koukuttava

Käyttäjän zeezar kuva
zeezar

Nostoja