Assassin's Creed IV: Black Flag (PS4) / Arvostelut / pelaaja.fi

Assassin's Creed IV: Black Flag (PS4)

5.12.2013 // Kirjoittanut: Janne Pyykkönen
1

Uuden ajan piraatit

Pah! Merirosvoassassiinien seikkailu ei ole pelipaketista tullessaan edes parhaassa muodossaan, sillä aiemmista puheista huolimatta PS4-seikkailu rullaa vain 900p-tarkkuudella. Ubisoft teki kuitenkin nopeasti päivityksen, jossa peli nousee täyteen teräväpiirtoon ja saa sahalaitoja kätkevää reunapehmennystä. Ruudunpäivitys ei tästä kärsi. Se on jo sitä kuuluisaa uutta sukupolvea, jota meille on luvattu.

PlayStation 4:n Assassin's Creed IV on konsolin julkaisun näteimpiä pelejä. Grafiikka on tarkempaa, valaistus on yksityiskohtaisempaa ja erilaisia tehosteita on enemmän. Graafinen ero hukkuu tehokkaimmin satamissa parkouratessa, mutta hyppää silmille heti, kun piraatti-Edward kiipeä näkötorniin synkronoimaan kaupungin karttoja rotumuistiin. Kaukana piirtyvät maisemat ovat vanhalla polvella lättänää mössöä, mutta PS4:llä pitkälle piirtyvät varjot ja puskat tekevät isommistakin pitäjistä nättejä.

Vanhalla polvella nykineet viidakko-osuudet ovat nyt tuskattomia, ja pelin tihentynyt kasvusto on huomattavasti tyylikkäämpää. Lehdet liehuvat hienosti puskissa lymyävän piraatin liikkeiden mukaan. Ennestään kaunis meri on nyt kuin postikortista, ja purjeiden fysiikkapohjainen lepatus hivelee sisäistä merikapteenia. Kaikkea ei voi kuitenkaan tällä tavoin kaunistaa, sillä esimerkiksi hahmojen hiukset ovat karmeita niin uudella kuin vanhalla polvella. Ei ihme, että kaljut avaruussotilaat ovat edelleen suosittuja pelihahmoja.

Nyt kun pelipalvelimet ovat käynnissä ja uusi polvi ajaa sosiaalista pelaamista, silmille pomppii aiemmassa testissä näkemättä jääneitä ominaisuuksia. Peli esimerkiksi jakaa valasparvien ja aarresaattueiden sijainnit PSN-kavereille ja pitää kirjaa siitä, kuka on pelottavin piraatti. Se on turhaa sälää, josta saamme varmasti ”nauttia” pelissä kuin pelissä seuraavina vuosina.

Toisella pelikerralla silmille hyppii pahasti se tyyli, jolla pelin pääjuoni on rakennettu. Kaikki ns. päätehtävät ovat kovin pitkälle opetusosioita, jotka esittelevät uuden minipelin tai pelimekaniikan. Ensi kerralla holhoava kädestäpitäminen saisi jäädä vähemmälle. AC on aina ollut fiksun oloinen pelisarja, joten miksi pelaajaa pidetään taukkina, joka oppii tuurilla yhden uuden asian tunnissa?

Assassin’s Creed IV on joka tapauksessa sujuva ja kaunis peli, joka on PS4:n julkaisupelien joukossa yksi huipuista. Jos jaksoi odottaa uuden polven julkaisua, kärsivällisyys palkitaan merirosvoaarteella.

8/10

Kehittäjä: 
Ubisoft Montreal
Julkaisija: 
Ubisoft
Peligenre: 
Toimintaseikkailu
Julkaisualustat: 
Sony PlayStation 4
Pegi-ikärajat: 
K-18
Pegi-merkinnät: 
Kiroilu, Väkivalta, Online

Kommentit

Käyttäjän snowtooper kuva
snowtooper

Aivan liikaa kerättävää ja samojen sivutehtävien kierrätystä purjehtiminen aluksi hauskaa, mutta sekin alkoi maistua puulta. Nyt riitti seuraava ac itselle tulee olemaan sellainen joka vie tarinan jonkinlaiseen päätökseen (elikkä hyvin paljon mahdollista että tämä oli viimeinen naula arkkuun tämän sarjan osalta). 8/10

Nostoja