Assassin's Creed Rogue Remastered / Arvostelut / pelaaja.fi

Assassin's Creed Rogue Remastered

5.06.2018 // Kirjoittanut: Ville Arvekari
0

Varjoista takaisin parrasvaloihin

Useimmat varmasti muistavat, kuinka vallankumouksellinen Assassin’s Creed Unity joutui pelaajien giljotiiniin teknisten ongelmiensa takia. Kaiken tohinan ja nettimeemien keskellä pääsi helposti unohtumaan, että samaan aikaan julkaistiin myös sarjan viime sukupolven joutsenlaulu, Pohjois-Amerikkaan sijoittuvan saagan päättänyt Assassin’s Creed Rogue.

Koska jo Roguen edeltäjä Black Flag nähtiin molemmilla konsolisukupolvilla, jätettiin temppeliherrojen riveihin loikkaavan Shay Patrick Cormacin seikkailut varsin silmiinpistävästi oman onnensa nojaan vanhentuneella raudalla – aina tähän päivään asti. Remasterointi onkin paikallaan, sillä Roguessa kulminoituivat kaikkien edellispolven Assassin’s Creed -pelien elementit yhdeksi hiotuksi paketiksi.

Shayn ohjaksiin palatessa muistuu nopeasti, että Rogue on remasteroitunakin kaikin puolin Black Flagin seuraaja, jonka jälkeen sarja on ottanut jo useamman teknisen ja mekaanisen harppauksen eteenpäin. Kiipeillessä ja taistellessa vanhojen niksien palauttaminen muistiin vie pienen tovin, etenkin Assassin’s Creed Originsin vaivattomuuden ja sulavuuden jälkeen, mutta niissä on yhä oma huomattava viehätyksensä. Taistelemisessa on oma tanssimainen rytminsä, eikä Shay pysty hyppimään läheskään jokaisen kiven ja männynkävyn ylitse.

”Roguessa kulminoituivat kaikkien edellispolven Assassin's Creed -pelien elementit yhdeksi hiotuksi paketiksi.”

Pohjois-Amerikan merille, luontoon ja kaupunkeihin sijoittuva seikkailu on sarjalle tyypilliseen tapaan avoin, mutta tutkittavat kiintopisteet on suunniteltu huomattavasti yksityiskohtaisemmin kuin esimerkiksi Black Flagissa. Kaikkien kerättävien esineiden haalimiseksi ei voi vain juosta pää kolmantena jalkana ympäriinsä, vaan herkkujen luokse on löydettävä omat selkeät reittinsä. Huolellisesti kolutessa maailmaan tuleekin kiinnitettyä enemmän huomiota, ja sen oppii tuntemaan huomattavasti paremmin. Tämän ansiosta vain harvassa Assassin’s Creed -pelissä kerääminen ja tutkiminen on yhtä tyydyttävää kuin Roguessa.

Rogue yhdistää lukuisia tarinallisia lankoja ja avartaa kiinnostavalla tavalla assassiinien ja temppeliherrojen taustoja Black Flagin ja Assassin’s Creed III:n välimaastossa. Lisäksi se yhdistelee myös lukuisia vanhempia pelimekaanisia ideoita pitkäikäisiä faneja tyydyttävällä tavalla. Kaupungeista löydettävien valloitettavien linnakkeiden lisäksi mukaan on saatu muun muassa Assassin’s Creed -moninpelistä tuttu jäljitysjärjestelmä, jossa voimistuvat kuiskausäänet vihjaavat piilossa vaanivista salamurhaajista.

Roguen kruunaa jo Black Flagissa loistaneet meritaistelut, jotka toimivat täysin samalla mekaniikalla kuin piraattiseikkailussa. Merkittävin ero on Shayn pippurinen Morrigan-laiva, joka kehittyy koko ajan hauskemmaksi ja aikaansa edellä olevaksi tuhokoneeksi. Vaikka merialueet eivät pelin muiden alueiden laajuuden takia ole samaa luokkaa Black Flagin kanssa, merellä kuluu kiitettävä määrä aikaa merimieslauluja kuunnellen.

Assassin’s Creed Rogue Remastered on myös teknisesti varsin pätevä remasterointi. Mukana on 4K-tuki uusittujen tekstuurien ja valaistusten kera, ja peli pyörii jouhevasti ilman suurempia ongelmia. Jos siis olet pitkän linjan Assassin’s Creed -fani, tässä on paras tapa loikata sarjan ylenkatsotuimman osan pariin.

8/10

Kehittäjä: 
Ubisoft Sofia
Julkaisija: 
Ubisoft
Peligenre: 
Toiminta, Seikkailu
Julkaisualustat: 
Microsoft Xbox One, Sony PlayStation 4, Microsoft Windows
Pegi-ikärajat: 
K-18
Pegi-merkinnät: 
Kiroilu, Väkivalta

Nostoja