ATV Offroad Fury 3 / Arvostelut / pelaaja.fi

ATV Offroad Fury 3

21.04.2006 // Kirjoittanut: Miikka Lehtonen
2

Pelikäännösten matka on ihmeellinen ja Euroopasta päin katsottuna turhauttava. Useimmat pelit saapuvat täkäläisiin kauppoihin viikkoja ellei kuukausia jenkkimarkkinoiden jälkeen. ATV Offroad Fury 3 tekee silti ehkä jonkinlaisen ennätyksen, sillä sen kääntyminen eurokoneille kesti reilut pari vuotta.

ATV Offroad Fury 3 tutustuttaa pelaajan mönkijöiden ihmeelliseen maailmaan. Näillä nelipyöräisillä mudanlennättäjillä ajetaan tukka hulmuten pitkin stadion- ja metsäratoja, jokaiselta mahdolliselta alustalta hyppien ja temppuillen.

Rokkimenoa

Mönkijällä pääsee ajamaan joko yksittäisiä kisoja tai kokonaisia kausia. Kilpailemalla kerätään paitsi mestaruuspisteitä, myös virtuaalirahaa, jolla voi parannella ajokkiaan. Jutun juju piilee siinä, että värittömällä voitolla pisteitä ei saa juuri lainkaan, vaan täyspotin voittaakseen tulee temppuilla kilpailijoitaan tehokkaammin ja lisäksi voittaa kisa.

Kisoissa on kunnon meininki. Peli on graafisesti näyttävä, ja ruudunpäivitys on jatkuvasti vikkelää. Taustalla soi joko rap tai punk-henkinen kitaranvingutus. Radan puolella kurvit selvitetään kylki edellä liu'uttaen ja hyppyreistä otetaan kunnon ponnistukset. Kontaktia ei myöskään tarvitsee kaihtaa, vaan kisakumppanit voi miehekkäästi torpata pyörän selästä vaikka ilmalennon aikana.

Maisemat uusiksi

Mikäli valmiit kisat kyllästyttävät, voi kyhätä omia enduro-kisojaan rataeditorin avulla. Aluksi nihkeä ratavalikoima kasvaa uratilassa menestymällä. Editorin avulla valmiisiin ratoihin voi sijoitella omia tarkistuspisteitään ja muuta hauskaa rekvisiittaa. Käytössä olevat maisemat eivät myöskään ole sieltä tylsimmästä päästä, vaan maastosta löytyy hyppyreiksi soveltuvia lentokoneen romuja sun muuta hupaa.

Yksinpelaajia rataeditori tuskin jaksaa viehättää kovinkaan pitkään, mutta moninpelissä se pääsee todella oikeuksiinsa. Sadistisen vaikeat ratakyhäelmät erottavat miehet pojista ja selvät virvoitusjuomia nauttineista. Valitettavasti jenkkiversion kattava nettipeli on kadonnut virtuaalilimboon, mutta ainakin neljän pelaajan jaetun ruudun moninpeli toimii jouhevasti.

ATV Offroad Fury 3 on todella hauskaa ajanvietettä. Se onnistuu tasapainottamaan hyvän ajomallin, toimivan fysiikan ja molempien lakeja rikkovan huvin mainiosti. Kun peli vielä irtoaa budjettihintaan, voi vain todeta odotuksen olleen lopputuloksen arvoinen.

7/10

Kommentit

Käyttäjän alaur kuva
alaur
Käyttäjän VILLE_K kuva
VILLE_K

kyllähän tätäkin jaksoin aikanaan pelata