Back 4 Blood Tunnels of Terror -arvostelu on julkaistu alkujaan Pelaaja-lehden toukokuun numerossa 233. Tuoreimpien arvostelujen tasalla pysyt tilaamalla lehden täältä!

 

Left 4 Dead -sarjan virallisen epävirallisena jatko-osana reilu vuosi sitten tarjoiltu Back 4 Blood tarjosi peruspätevää mutta kaavamaista tiimiräiskintää neljän pelaajan iskuryhmille. Pelin suppeaa sisältöä on nyt saapunut täydentämään ensimmäinen maksullinen lisäosa.

Nimensä mukaisesti Tunnels of Terror johdattaa pelaajat epäkuolleiden valtaamiin maanalaisiin luolastoihin. Terroritunnelien tutkiskelun ohella lisäosa tuo tullessaan kaksi uutta pelattavaa hahmoa, kourallisen uusia ominaisuus- ja haastekortteja, pari uutta vihollistyyppiä sekä vaatimattoman tukun varustepäivityksiä. Masokisteille on tarjolla myös entistä kireämpi vaikeustaso.

Onkaloihin edetään emopelin kampanjan kenttien kautta, ja ne kolutaan läpi samaan tapaan kuin Back 4 Bloodin pääpelitilan yksittäiset etapit. Luolastoissa pelaajien eteen etsiytyy muutamia uusia haasteita ja tavoitteita, mutta maan alla eteneminen on ensitahdeista lähtien liiankin tutunoloista vihollismassojen harventamista yksinkertaisten tavoitteiden suorittamisen ohella. Maan alta poistuttaessa peliseurue siirretään jatkamaan kampanjaa ja metsästämään seuraavan luolan satunnaisesti ilmaantuvaa sisäänkäyntiä.

Back 4 Blood – Tunnels of Terror

Pääasiallinen syy uskaltautua maan uumeniin on kerätä maagisen lähitaisteluaseen kolme osaa, joista vuorostaan nettoaa uudeksi kauppatavaraksi kelpaavaa resurssia selviytyjien tukikohdassa tuhlattavaksi. Toisin sanoen jo valmiiksi toistoon ja samojen kenttien jynssäykseen taantuneeseen peliin on nyt lisätty entistä enemmän toistoa ja samojen kenttien jynssäystä. Back 4 Bloodin ontto ja heikosti pelaajia palkitseva sisältösilmukka ei siis muutu Tunnels of Terrorin myötä miksikään.

Lisäosasta saa yksikseen pulittaa osapuilleen 15 euroa, mikä on suoranaista maantieryöväystä sisällön määrään ja laatuun nähden. Yhteensä kolme kaavailtua lisäosaa sisältävä kausipassi puolestaan kustantaa normaalihintaisena lähemmäs 40 euroa. Tunnels of Terrorin tarjonnan perusteella Back 4 Bloodin kausipassista maksaminen on yhtä suositeltava toimenpide kuin varpaiden uittaminen piraija-altaassa.

Back 4 Blood – Tunnels of Terror

Lieventävänä asianhaarana mainittakoon, että lompakon raotusta edellytetään vain yhdeltä peliseurueen jäseneltä. Muut pelaajat pääsevät massipäällikön siivellä äheltämään Tunnels of Terrorin sillisalaattisokkeloihin ilman erillistä lisämaksua. Tämä liennytys ei kuitenkaan tee tyhjäksi sitä tosiasiaa, että kovan valuutan pyytäminen Tunnels of Terrorin kaltaisesta vesikeitosta on suorastaan häpeällistä.

Back 4 Bloodin ensimmäinen lisäosa tarjoaa kitsaasti uutta sisältöä jo valmiiksi riudutettuun emopeliin, ja sekin vähä käryää pelaajia aliarvioivalta kierrätykseltä. Viidentoista euron kaataminen ihan oikeaan viemäriin olisi vain marginaalisesti Tunnels of Terrorin riistohinnan pulittamista kustannustehottomampi ratkaisu. Kirsikkana tämän lantakakun päällä komeilee heikko optimointi, sillä ainakin testilaitteistolla Tunnels of Terror pyöri huomattavasti totuttua takkuilevammalla ruudunpäivityksellä.

Sekä Back 4 Bloodin kehittänyt Turtle Rock että pelin julkaissut Warner Interactive ovat aiemmin onnistuneet kääntämään pelaavan kansan tuotoksiaan vastaan mikromaksujen riistoviljelyllä, ja Tunnels of Terror taantuu tapailemaan tuttua umpikyynistä melodiaa ahnehtimisen nuottiviivastolla. Mikäli tekijöiden tavoitteena on ajaa pelaajat Back 4 Bloodin ääreltä muiden tuotosten pariin, näin poikkeuksellisen röyhkeällä hinta-laatusuhteella se onnistunee ennätysajassa.

3/10
PeligenretRäiskintä
Pegi-ikärajatK-18
Pegi-merkinnätKiroilu, Väkivalta
Lisää luettavaa