Badland / Arvostelut / pelaaja.fi

Badland

2.05.2013 // Kirjoittanut: Matias Kainulainen
0

Yksinkertainen on kaunista

Kotimaisen Frogmindin esikoispeli Badland on varsin omalaatuinen ja näyttävä peli. Upea silhuettimainen visuaalinen ilme tuo mieleen indiehitti Limbon, mutta taustat ovat esikuvasta poiketen huikean värikkäät ja yksityiskohtaiset.

Pohjimmiltaan Badland on yksinkertainen juoksutasoloikka, jossa pelaajan tavoitteena on edetä kentän alusta loppuun väistellen vastaan tulevia esteitä ja välttäen ruudulta ulos joutumista. Loikintaa kuitenkin sekoitetaan mielenkiintoisilla tavoilla. Kentistä löytyy runsaasti kerättäviä esineitä, joilla pelaajan ohjastaman otuksen kokoa ja ominaisuuksia saa muutettua vaikkapa pyöriväksi tai kimmoisaksi. Tämä tekee pelaamisesta paikoitellen jopa hiukan pulmamaista, sillä kenttäsuunnittelu on varsin nerokasta ja otuksen ominaisuuksia käytetään siinä mainiosti hyödyksi. Välillä päästään ohjaamaan myös useampia otuksia, sillä kentissä on esineitä, joilla otuksen saa monistettua useampaan osaan.

Pelaaminen on tehty äärimmäisen yksinkertaiseksi, sillä pelaaja voi ainoastaan räpiköidä otuksella ylös- ja eteenpäin koskettamalla ruutua, ja irti päästämällä otus leijailee alaspäin. Jotta homma ei kuitenkaan olisi liian simppeliä, tulee kentissä vastaan melkoisesti kuolonloukkoja, kuten sahoja, miinoja, teriä ja muita vastaavia. Kuolemia tulee paljon, ja välillä pelaajalta vaaditaan melkoista lentotarkkuutta pieniin rakoihin osumisessa, mutta onneksi uusintayritykset ovat nopeita, eikä koko kenttää tarvitse yrittää uudestaan. Kokonaisuutena pelin vaikeustaso heittelehtii paikoitellen melkoisesti, ja jotkut kohdat saattavat vaatia reilusti tahkoamista, ennen kuin niistä pääsee eteenpäin. Kentissä riittää kuitenkin sopivasti vaihtelua, ja uusia elementtejä tuodaan mukaan kuvioihin tasaiseen tahtiin, jotta pelaaminen pysyy mielenkiintoisena ja yllättävänä.

Mukana on myös neljän pelaajan moninpeli, jossa kisataan siitä, kuka selviää ensimmäisenä maaliin. Jokainen pelaaja ohjaa omaa otustaan yhdestä ruudun nurkasta. Ratkaisu on onnistunut ja pelaaminen on hauskaa, mutta käytännössä pelaaminen onnistuu vain iPadin isolla ruudulla.

Badland on varsin onnistunut ja laadukkaasti toteutettu peli, joka erottuu genrensä massasta upealla visuaalisella ilmeellään ja mainiolla pelattavuudellaan. Pelattavaa olisi voinut olla vielä hiukan enemmänkin esimerkiksi aikahaasteiden muodossa, mutta lisää kenttiä on valikkojen mukaan luvassa lähitulevaisuudessa. Pikkuvioistaan huolimatta peli nousee ehdottomasti yhdeksi viime aikojen parhaista iOS-julkaisuista.

9/10

Kehittäjä: 
Frogmind
Julkaisija: 
Frogmind
Peligenre: 
Tasoloikka
Julkaisualustat: 
Mobiilialustat, Apple iPad, Apple iPhone