Battlefield 2: Modern Combat Xbox 360 / Arvostelut / pelaaja.fi

Battlefield 2: Modern Combat Xbox 360

26.04.2006 // Kirjoittanut: LassiK
16

Vuosi 2006 on ollut harvinaisen hyvä pelaajille – pesäero 2005:een on tuntuva.

Viime syksyn hauskimpiin kuulunut Battlefield 2: Modern Combat tuntuu nimittäin Xbox 360:n Ghost Recon: Advanced Warfighteriin verrattuna reilusti yli puolta vuotta vanhemmalta.

24 pelaajan nettipelissä on toki tuttua Battlefieldien taikaa, mutta verrattuna pc:n Battlefield 2:n organisoituun ja isoon mittakaavaan puhutaan yhä samanlaisesta kokemuksesta kuin Battlefield 1942:ssa pian neljä vuotta sitten.

Yksinpelipuolella Modern Combat toi hommaan Burnout-tyyppistä pistemetsästystä. Peli onnistui naamioimaan tyhjästä ilmestyvät viholliset ja Battlefieldeistä tutut valloituspisteet toimiviksi tehtäviksi. Tapposarjoilla ja suorituksilla tienattiin pelihahmoille erikoiskykyjä.

Xbox 360:n versiossa vaikeusastetta on selvästi ruuvattu ylöspäin. Vaikka olin tahkonnut pelin Xboxilla läpi, jo alkupään tehtävät tuottivat vaikeuksia. Tekoäly taitaa ampua tarkemmin, koska se vaikuttaa vieläkin typerältä. Ennen idioottimaisuus viehätti, kun pelaaja oli sotakentän suuri sankari, mutta nyt homma ennemmin turhauttaa.

Lisäksi pelaajan erikoiskyky – mahdollisuus loikata taistelijasta toiseen – on muuttunut liiankin voimakkaaksi. Enää temppuun ei tarvitse suoraa näköyhteyttä. Näin karsiutuvat monet, hienot ”läheltä piti” -tilanteet, kun tulituksesta voikin hypätä helposti rauhallisempiin asemiin.

Kun homma menee kyttäilyksi, katoaa arcade-räiskinnän paras terä.

Parhaimmillaan Battlefield 2: Modern Combat tarjoilee Xbox 360:llakin hyviä, battlefieldmäisiä hetkiä, kun jalkaväen ja ajoneuvojen nettitaisteluissa tapahtuu ties mitä odottamatonta. Mutta moninpelatessakin mielessä nakertaa: tämä kaikki on niin 2005. Pikakäännöksien aika uudelle sukupolvelle alkaa olla ohi.

7/10

Kommentit

Käyttäjän Yarichin kuva
Yarichin

En tiedä...

Käyttäjän Dark kuva
Dark

mielestäni todella hyvä

Käyttäjän GhoZ kuva
GhoZ

Ihan hemmetin hauskaa kun livessä rellestää =D

Käyttäjän Antichrist kuva
Antichrist
Käyttäjän Niou kuva
Niou

Ihan o.k netissä pelaamista varten.

Käyttäjän Waris kuva
Waris

Ihan mukavaa LIVE mättöä, ei enempää eikä v

Käyttäjän himopelaaja kuva
himopelaaja

surkea yksinpeli. Hyvä moninpeli.

Käyttäjän DNEpasiip kuva
DNEpasiip

LIVEssä hauskaa puuhaa, SP työläs

Käyttäjän FINReko kuva
FINReko

huono yksinp. ok moninp.

Käyttäjän P3rK3le kuva
P3rK3le

Kuiva yksinpeli, livessä erittäin hauskaa...: )