Big Brain Academy: Wii Edition / Arvostelut / pelaaja.fi

Big Brain Academy: Wii Edition

7.09.2007 // Kirjoittanut: Janne Pyykkönen
7

Aivoja kehitetään myös Wiin Big Brain Academyssa. Tässä pelissä ei ole mukana väitteitä tieteestä eikä tohtori Kawashiman kaltaista aivoauktoriteettia. Värikkäässä pelissä aivonkehitystä johtaa perunan ja South Park -sarjasta tutun Mr. Hankyn risteytykseltä näyttävä möhkäle.

Siinä missä DS:llä lasketaan aivojen ikää, Wiillä kasvatetaan niiden kokoa. Kun puolen kilon rusinasta kasvaa kolmikiloinen mahtikuula, luulisi että ohimoita alkaa puristaa.

Peli tarjoaa 15 erilaista tehtävää, joiden pitäisi kehittää ajattelun eri osa-alueita eli näköön perustuvaa tunnistamista, muistia, yksityiskohtien analysointia, laskemista ja visualisointia. Se tarkoittaa nopeustestejä, yksinkertaisia laskutehtäviä ja palikkaleikkejä iloisella sekä värikkäällä grafiikalla.

Peli innostaa varmasti nuorempiakin pelaajia toisin kuin DS:n Brain Trainingin rutikuiva tyyli. Harmi vain, että tämä aivojumppa ei ole aivan yhtä laadukas kuin tohtori Kawashiman luomus.

Tehtävien vaikeustaso vaihtelee todella rajusti. Pahin esimerkki on peitetyistä lintuhäkeistä tehty muunnelma kolme kuppia ja kivi -leikistä. Kolme tyhjää ja kolme täyttä häkkiä on järkyttävän vaikea löytää, siinä missä esimerkiksi eläinten tunnistus efekteillä peitetyistä valokuvista on paljon helpompaa.
Big Brain Academy kerää tosin pisteet siitä, että se toimii myös ihan pätevänä Wii-seurapelinä. Kyllä tämä jämähtäneen Mario Partyn voittaa.

6/10

Kommentit

Käyttäjän Asral kuva
Asral

Hauskaa ajanvietettä

Käyttäjän Mario master kuva
Mario master

Mukava ehkä jotain puuttuu kumminkin

Käyttäjän danidef kuva
danidef

Ihan hyvä, vaan ehkä vähän tylsä

Käyttäjän Fortuna kuva
Fortuna

Digiexpossa testasin ja sen perusteella tää tule

Käyttäjän Revulation kuva
Revulation

Hyvä, mutta kyllästyy äkkiä

Käyttäjän Bern_ kuva
Bern_

Muuttuu pian tylsäksi.

Käyttäjän Metroplex kuva
Metroplex

toimii, vaikkakin aikansa, 2 pelinä myös hyvä