Blood Bowl / Arvostelut / pelaaja.fi

Blood Bowl

5.01.2010 // Kirjoittanut: Miika Huttunen
0

Blood Bowl on Games Workshopin nerokas lautapeli, jossa Warhammer-fantasiamaailman asukit kisaavat toisiaan vastaan väkivaltaisessa, etäisesti amerikkalaista jalkapalloa muistuttavassa pelissä. Vuosien odotuksen jälkeen peli kääntyi viimein myös virtuaaliseen muotoon ja julkaistiin tietokoneen lisäksi myös Xbox 360:lle.

Virtuaaliversio noudattaa lautapelin vuoropohjaisia ja aikarajoitteisia sääntöjä, jotka perustuvat silkkaan epäonnistumiseen. Pelaajan vuoro vaihtuu heti kun hän epäonnistuu jossakin, kuten esimerkiksi pallon ylösnostamisessa, heittämisessä, vastustajan torppaamisessa tai väistämisessä. Peli onkin jännittävää tasapainottelua riskinoton ja varman päälle pelaamisen kanssa, jossa epäonnen kyyneleet vuotavat vuorotellen riemun kyyneleiden kanssa.

Lisää mielenkiintoa pelaamiseen tuovat eri joukkueiden pelaajien erikoisuudet ja kyvyt. Esimerkiksi Skaven-rottamiehet ovat nopeita ja vikkeliä kun taas kääpiöt ovat hitaita mutta kestäviä sekä taitavia taklaajia. Turnaustilassa oma joukkue ja pelaajat myös kehittyvät kyvyiltään.

Peli sisältää klassisen vuoropohjaisen pelitilan lisäksi myös uuden, tosiaikaisen tilan, joka on luultavasti lisätty peliin juuri konsolipelaajat huomioiden. Valitettavasti se on kuitenkin hyvin sekava ja kaoottinen, ja peli toimii paljon paremmin vuoropohjaisena. Muutoinkin peli olettaa, että lautapelin säännöt ovat jo hallussa.

Blood Bowlin konsoliversio jää lopulta ikävästi pc-version varjoon. Se ei näytä yhtä hyvältä, toimi yhtä hyvin ja on kaikin tavoin kömpelömpi. Lisäksi peliä ei verkossa näytä pelaavan juuri kukaan, joten ihmispelaajia vastaan ei taitojaan pääse testaamaan. Kaiken lisäksi peli ei saa pc-version tavoin jatkuvia päivityksiä, joissa korjataan ja hiotaan siihen jääneitä sääntöbugeja. Jos virtuaalinen BB kiinnostaa, hanki se mieluummin pc:lle.

5/10