Bomberman / Arvostelut / pelaaja.fi

Bomberman

28.02.2007 // Kirjoittanut: Jukka Kauppinen
1

Mahtoiko Hudson Soft tajuta vuonna 1983, että pelitalon silloin aloittama Bomberman-paukuttelupelisarja pitäisi putiikin leivässä vielä yli kahden vuosikymmenkin kuluttua? Eikä peli ole koko aikana edes muuttunut miksikään.

Muutoksia ei nähdä myöskään PSP-versiossa, ja hyvä näin. Hauska, hieman sarjakuvamainen pommien pudottelu on edelleen viihdyttävää, etenkin moninpelinä. Bonuksista kisaaminen, kaverien jujuttaminen räjähdysten keskelle, ansojen virittely ja räkänauru päälle toimii aina, oli pelikone mikä tahansa.

PSP:llä tämä toimii tavallistakin paremmin. Tekijät ovat osanneet hyödyntää laitetta oikeaoppisesti. Bombermanin voi jakaa kolmelle muulle pelaajalle langattoman verkon yli, jolloin pommien pudottelu sujuu iloisesti nelistään. Mukana jaetaan myös kartat, minkä lisäksi pelinjaon kautta pelin saaneet voivat toimia pelin isäntänä. Jos pelin pitää konsolin muistissa, voi kaverien kanssa pelata myöhemminkin, vaikka alkuperäispelin omistaja olisi liuennut maisemista – erittäin käyttäjäystävällistä.

Niinpä PSP:n Bombermanin moninpelin toteutusta ei voi kuin ylistää. Tarjolla on hauskaa ja toimivaa bilepeliviihdettä. Sen sijaan yksinpeli on nähty ja koettu jo liian monta kertaa, eikä se toimi kuin ensikertalaisille.

6/10

Kommentit

Käyttäjän alaur kuva
alaur

Nostoja