Breath of Fire III / Arvostelut / pelaaja.fi

Breath of Fire III

21.04.2006 // Kirjoittanut: Tero Lehtiniemi
11

Sonyn PSP-käsikonsolin varsin puutteelliseen roolipelivalikoimaan on alettu saada vahvistusta vasta aivan viime aikoina. Paria poikkeusta, kuten viime numerossa arvosteltua Key of Heavenia, lukuun ottamatta suurimman osan laitteen roolipelivalikoimasta muodostavat vanhojen PlayStation-klassikoiden uudelleenlämmittelyt.

Tämä ei suinkaan ole huono asia, sillä monet näistä seikkailuista ovat kestäneet ajan hammasta erinomaisesti. Eurooppaan näistä uusintaversioista saapuu ensimmäisenä Capcomin Breath of Fire -sarjan kolmas osa. Uudelleenjulkaisu on varsin perusteltu, sillä laadullisesti peli on sarjan paremmasta päästä, ja alkuperäiset PlayStation-versiot ovat kiven alla.

Breath of Fire -sarjan pelit pitävät sisällään tiettyjä yhtäläisyyksiä, kuten muutamia samannimisiä ja -tyylisiä päähenkilöitä, sekä näistä yhden, sinitukkaisen Ryu-pojan kyvyn muuntautua lohikäärmeiksi. Kolmannessa osassa Ryu on vainotun lohikäärmerodun viimeinen edustaja, jonka selviytymistarinaa seurataan lapsuudesta aikuisuuteen. Matkan varrella Ryun mukaan lyöttäytyy sekalainen sankariporukka, ja tappeluita piristää Ryun kyky muuttua erilaisiksi lohikäärmeiksi.

Peliä aikaisemmin pelanneille ei ole tarjolla muuta uutta kuin ad hoc -toimintoa hyödyntävä kalastuspeli. Muille BoF III on PSP-roolipelien kärkipäätä. PSP:n ruudulla grafiikat ovat muuttuneet teräviksi, ja perinteinen, noin 40 tunnin mittainen tarina takaa viihdykettä pitkillekin matkoille. Mitään kovin mullistavaa ja käänteentekevää ei Breath of Fire III:lta kannata odottaa, mutta perinteistä rooliseikkailua kaipaaville se on erinomainen valinta.

7/10

Kommentit

Käyttäjän Tuulisti kuva
Tuulisti

Rakastan keskinkertaisia japsiropeja!

Käyttäjän maestro_opa kuva
maestro_opa

Pätevä peli, muttei pärjää kahdelle ekalla os

Käyttäjän Rocky_Balboa kuva
Rocky_Balboa

PSonella pelattu. Aika perusmättöä.

Käyttäjän Yankee kuva
Yankee

Kakkosen jälkeen sarjan parhaimmistoa!

Käyttäjän Maza kuva
Maza

Edelleen kesken, alussa kokeman perusteella 7

Käyttäjän redshift kuva
redshift

Hyvä japsirope.

Käyttäjän Neocron kuva
Neocron

Omistan PS1 version

Käyttäjän Valagante kuva
Valagante

Hyvä esitys, mutta jää kakkososan varjoon.

Käyttäjän Goodman kuva
Goodman

Keskinkertainen RPG

Käyttäjän capcomfan kuva
capcomfan

Pätevä roolipeli.

Nostoja