Brothers in Arms D-Day / Arvostelut / pelaaja.fi

Brothers in Arms D-Day

3.01.2007 // Kirjoittanut: pelaaja_mikko
2

Brothers in Arms D-Dayssä pelaaja seikkailee jälleen kerran Euroopassa sen toisen ison rytinän aikaan. Oman sotilaan lisäksi kentällä roikkuu myös muita kavereita, joilla on onneksi muutakin virkaa kuin pelkkinä maalitauluina toimiminen. D-Dayn 14 tehtävää on ilmeisesti poimittu aiemmin sarjassa isommille konsoleille ilmestyneistä Road to Hill 30- ja Earned in Blood -peleistä. Minua kierrätys ei haittaa, sillä en ole vieläkään suoriutunut pelaamaan kumpaakaan.

Pelissä on mukana vahva taktinen elementti, jossa seurataan yksinkertaista taktista kaavaa: vihollinen havaitaan ja määrätään omien poikien tulituksen kohteeksi. Kun natsi pitää päänsä piilossa lyijyn vinkuessa korvissa, pelaaja pinkoo sivustaan ja tikkaa siistin sarjan fritzin rintamuksiin.

Kyseessä onkin lopulta enemmän pulmanratkontapeli kuin rankka räiskintäkokemus. Mistä löytyy paras tulilinja omille pojille? Entä reitti vihollisen vierustaan? Kaavasta saadaan irti mukavasti vaihtelua, ja tilanteet tuntuvat kiitettävän tuoreilta.

Kuin tervassa tarpoisi

Käskyjen antaminen on toteutettu esimerkillisen sujuvasti – useimmiten siihen tarvitaan vain yhtä ainutta nappulaa. Sivustaan kömpiminen onkin sitten asia erikseen. Hahmon ohjaaminen on nimittäin erinomaisen kömpelöä puuhaa, ja sivustaan päästessä kohteen saaminen tähtäimeen kestää ikuisuuden.

Jos kohteita on useita, luoteja tulee pakostakin omaan nahkaan ihan vain siksi, että uuden vihollisen hakeminen jyvälle on niin hankalaa. Toisaalta vihollinen on usein ihan valmis istumaan äimänä pelaajan tähtäillessä ja ammuskellessa. Tämä vaikuttaa tietoiselta yritykseltä tasoittaa puntteja, mutta se on vain laiskaa pelisuunnittelua: kun ongelma on huono ohjausjärjestelmä, sitä ei ratkaista laskemalla vaikeustasoa.

D-Day on teoriassa hauska peli, mutta käyttöliittymä on yksinkertaisesti liian tönkkö. Kun mukaan heitetään PSP-pelien helmasynti, töksähtelevä ruudunpäivitys, masennus on valmis. Se harmittaa, sillä peruskaava tuottaa paljon rehellisesti hauskoja hetkiä. Vähän lisähupia tuo sentään mahdollisuus pelata peliä kaverin kanssa yhteistyössä Ad Hoc -tilassa.

5/10

Kommentit

Käyttäjän N360T kuva
N360T

ok

Käyttäjän alaur kuva
alaur

Nostoja