Burnout Paradise Remastered / Arvostelut / pelaaja.fi

Burnout Paradise Remastered

11.05.2018 // Kirjoittanut: Jaakko Herranen
1

Kaikki tiet vievät paratiisiin

Elettiin 2000-luvun alkuhämäriä, kun autopelirintamalle kaivattiin jotain uutta ja erilaista. Paikalle rynnisti Criterion Games rempseän Burnout-sarjansa kanssa. Helposti omaksuttava arcadehenkinen ajomalli, hurjan näyttävät kolarit ja mainiosti rokkaava ääniraita siivittivät kaahailut nopeasti kulttisuosioon. Jotain mystistä kuitenkin tapahtui kymmenisen vuotta sitten, kun avoimeen maailmaan loikannut Burnout Paradise jäi hyvistä myyntiluvuistaan huolimatta sarjan kliimaksiksi. Olisiko paluun aika, kyselevät fanit. No todellakin.

Remastered-lisänimen saaneita uusioversioita tupsahtelee markkinoille tätä nykyä kuin sieniä sateella. Tarjolla on pelimoottorista lähtien täysin uusiksi kasattuja klassikkoja Shadow of the Colossuksen ja Ratchet & Clankin tyyliin, kuin myös astetta kevyemmin ehostettavia viime rautasukupolven merkkiteoksia. Burnout Paradise Remastered kuuluu selkeästi jälkimmäiseen kategoriaan 4K-tarkkuuksineen ja ihanan sulavine ruudunpäivityksineen. Ei sillä, että tämän isompaa remonttia olisi tarvittukaan, näyttihän Paradise Cityn auringossa kylpevä miljöö jo ilmestyessään häkellyttävän hyvältä.

Burnout Paradise Remastered ei ole siis suuresti vanhentunut visuaalisella puolella. Sen sijaan pelin ikä alkaa näkyä muussa sisällössä. Pari vuotta sitten ilmestyneen Forza Horizon 3:n nostettua avoimen maailman kaahailut uudelle tasolle tuntuu Paradise Cityn kaupunki tätä nykyä hämmentävän pieneltä. Kartan ympäri kaahailee parissa vaivaisessa minuutissa, ja tehtävätyypitkin alkavat toistaa itseään yllättävän nopeasti. Mutta hätä ei ole tämän näköinen!

"Toivoa sopii, että elämme Burnout-sarjan uutta nousua ja että oikea jatko-osa olisi tulossa ennemmin tai myöhemmin."

Paradise Cityn pienehköä kokoa kompensoidaan suorastaan nerokkaalla kenttäsuunnittelulla, joka on vielä vuosikymmenenkin jälkeen täyttä timanttia. Kaupunki on ripoteltu täyteen oikoreittejä, salaisia tienpätkiä ja keräiltävää sälää, joka ei tunnu lainkaan päälle liimatulta aktiviteetilta. Kaupungin perinpohjainen koluaminen on viihdyttävää ja uusien reittien bongaaminen aina yhtä palkitsevaa. Jopa Forza Horizon 3 jää tällä osa-alueella selvästi Criterionin tuotoksen jalkoihin.

Alkuperäinen ääniraita on saatu tuotua jopa hieman yllättäen uusioversioon sellaisenaan, vaikka vuosia sitten hankitut musiikkilisenssit usein osoittautuneet kehittäjille suoranaiseksi murheenkryyniksi. Kappalevalikoima koostuu reilusta 80 rock- ja poprallatuksesta, joten mukaan mahtuu luonnollisesti niin hittejä kuin hutejakin. Tunnelma ei voisi olla paljon parempi Gunnareiden nimikappaleen pauhatessa Paradise Cityn rantatiellä kaahatessa. Sen sijaan Avril Lavignen Girlfriend-hömpötys tuntuu tunkeutuvan muutaman pelitunnin jälkeen aina uniin saakka.

Uusioversion kylkiäisiksi on niputettu kaikki aikoinaan julkaistu lisäsisältö Big Surf Island -lisäalueesta kaksipyöräisiin menopeleihin ja legendaarisiin erikoisautoihin saakka. Entistäkin hulppeammilla hyppyreillä täytetty surffisaari tarjoaa puuhailtavaa pariksi tunniksi mutta ei kuitenkaan yllä kiinnostavuudessaan lähellekään Paradise Cityn tasoa. Moottoripyörät ja hassunhauskat klassikkoautot ovat mukava lisä, eikä ylimääräisestä sisällöstä tietysti haittaakaan ole.

Burnout Paradise Remastered ei ole teknisessä mielessä kummoinen uusioversio. Se ei kuitenkaan haittaa pätkääkään, sillä aikoinaan päräyttänyt kokonaisuus on kestänyt aikaa kiitettävän hyvin. Toivoa sopii, että elämme Burnout-sarjan uutta nousua ja että oikea jatko-osa olisi tulossa ennemmin tai myöhemmin.

8/10

Kehittäjä: 
Criterion
Julkaisija: 
EA
Peligenre: 
Ajo, Ajopeli
Julkaisualustat: 
Microsoft Xbox One, Sony PlayStation 4, Microsoft Windows
Pegi-ikärajat: 
K-7
Pegi-merkinnät: 
Väkivalta

Kommentit

Käyttäjän ELTP kuva
ELTP

Burnout Paradiselle kun saisi jatkoa vastaavan sulavalla nettipelillä toteutettuna.