Burnout Paradise: The Ultimate Box / Arvostelut / pelaaja.fi

Burnout Paradise: The Ultimate Box

5.03.2009 // Kirjoittanut: Miikka Lehtonen
33

Burnout Paradise sai aikanaan Pelaajalta selvästi yleistä trendiä vaisumman arvion, jonka takana seison edelleen rinta rottingilla. Vaikka pelissä riitti meininkiä ja vauhtia koko kylän tarpeisiin, siinä oli myös paljon rasittavaa ja turhauttavaa, joten todellisesta huippupelistä ei voinut mielestäni puhua.

Criterion ei jäänyt onneksi laakereilleen lepäämään, vaan peliä on reilun vuoden aikana päivitetty ahkerasti ja pelaajia kuunnellen. Itse tutustuin suurimpaan osaan muutoksista vasta päivitykset yhdelle levylle kokoavan Burnout Paradise: The Ultimate Box uudelleenjulkaisun myötä. Mitäpä tähän muuta sanoisi, kuin jumangegga, tämähän toimii!

Jotain jokaiselle

Pelin päivitykset ovat kahdensorttisia. Toiset korjaavat ongelmia, joita joko pelaajat tai Criterion itse on siitä vuoden varrella bongaillut. Autojen käyttäytymistä on säädetty huomattavasti aiempaa miellyttävämmäksi ja kisoihin on lisätty mahdollisuus aloittaa ne alusta, mikä korjaa kertalaakista erään alkuperäisen pelin turhauttavimmista ongelmista. On nostettava hattua Criterionille uudistusten toteuttamisesta, sillä tiimin jäsenet itse pitivät niitä tarpeettomina, mutta myöntyivät pelaajien toivomuksiin.

Jo pelkästään peliparannusten ansiosta puhutaan huomattavasti aiempaa paremmasta pelistä, mutta tämä ei riittänyt Criterionille. The Ultimate Box sisältää nimittäin myös vuoden aikana julkaistut lisäajoneuvot, myös mainiot moottoripyörät, joilla kelpaa rällästellä mittari kaakossa.

Jo aiemmin ilmaisena julkaistun materiaalin ohella Ultimate Box sisältää Party-tilan, jossa maksimissaan kahdeksan pelaajaa voi pelata Burnoutia samalla telkkarilla ohjainta kierrättäen. Tarjolla on erilaisia haasteita ja kisamuotoja, joilla voi selvittää kaveriporukan paremmuusjärjestyksen, kuin alkuperäisissä Burnouteissa.

Vihdoin hypen arvoinen

Burnout Paradise: The Ultimate Box on saanut netissä kritiikkiä yleisestä tarpeettomuudestaan ja onkin toki totta, että sen sisällön voi ladata alkuperäiseen peliinsä joko ilmaiseksi tai Party-tilan tapauksessa maksua vastaan.

Itse uskon kuitenkin, että boksi on paikkansa ansainnut. Peliin vuoden aikana julkaistut päivitykset ja lisämateriaalit parantavat alkuperäistä peliä aivan hillittömästi ja tekevät siitä vihdoin niin mainion pelin, kuin monet väittivät sen olevan jo vuosi sitten. Tämä loisto olisi mennyt monilta ohi ilman erillistä, Special Edition henkistä uudelleenjulkaisua.

Tämä olisi myös ollut suunnaton harmi, sillä nyt – vuotta myöhemmin – se on vihdoin tunnustettava: Burnout Paradise on erinomainen peli. Uusittu ajotuntuma ja helpotettu palautuminen kisaepäonnistumisen jälkeen tekevät sen huikeasta meiningistä ja hillittömän komeasta grafiikasta nauttimisen helpoksi puuhaksi. Jos teit ns. Lehtoset ja skippasit pelin ensimmäisellä kerralla, korjaa virheesi nyt.

9/10

Kommentit

Käyttäjän Airus kuva
Airus

Minusta hyvin viihdyttävä paketti ja suosittelen

Käyttäjän Final Fantasy X kuva
Final Fantasy X

Loistava ajopeli.

Käyttäjän BobDog kuva
BobDog

Maino valinta jollei jo omista alkuperäistä

Käyttäjän Thilli kuva
Thilli

Mukavaa arcade rälläystä

Käyttäjän Riepu kuva
Riepu

Hienoa arcadekaahausta.

Käyttäjän dj-manne kuva
dj-manne

Ekselent

Käyttäjän Silent Hill kuva
Silent Hill

Asenneautoilua mahtavissa maisemissa!

Käyttäjän mmmestari kuva
mmmestari
Käyttäjän NordicGamer kuva
NordicGamer

ps3:n paras ajopeli

Käyttäjän Lemo95 kuva
Lemo95

Nostoja