Call of Duty 4: Modern Warfare – Reflex / Arvostelut / pelaaja.fi

Call of Duty 4: Modern Warfare – Reflex

4.12.2009 // Kirjoittanut: Miikka Lehtonen
11

Call of Duty 4: Modern Warfare on vielä tänä päivänä ilmiö. Peli on yhä hyvän näköinen, tunnelmallinen ja edelleen kaikkien aikojen parhaiten pelattavia konsoliräiskintöjä. Se on myös eräs maailman suosituimmista nettiräiskinnöistä. Nyt Wii saa oman versionsa pelistä, joka on valitettavasti vain yhtä näistä neljästä asiasta.

Paljon parjatun Treyarchin poikia ei käy kateeksi, sillä heidän edessään ollut tehtävä on ollut mammuttimainen. Täysipainoinen versio uuden sukupolven konsoleita kuormittaneesta räiskintäpelistä Wiin omalaatuiselle ohjaukselle kustomoituna on varmasti saanut useammankin ohimon hikoilemaan, eikä syyttä. Tulokset eivät juuri hymyilytä.

Vaisun näköistä

Siitä pitää nostaa Treyarchin pojille hattua, että Wii-versiosta ei todellakaan ole karsittu ominaisuuksia. Päinvastoin, sillä alkuperäisen pelin kanssa identtisen yksinpelin ja Wii-peleissä harvinaislaatuisen moninpelin ohella tarjolla on uusi arcade-tila, joka tuo vahvasti mieleen kolikkopeliräiskinnän.

Sisällön puolesta valittamista ei tietenkään ole, sillä Modern Warfaren noin kahdeksantuntinen yksinpeli on yhä todella tiukkaa kamaa. Valitettavasti toteutus ei ole aivan samaa luokkaa. Kaikille oli varmasti selvää, että Wii-versio ei tulisi näyttämään yhtä hyvältä kuin alkuperäiset pelit, mutta Modern Warfare näyttää jopa tämän huomioiden sangen vaisulta. Mallit ovat sinänsä Wiin kapasiteetin huomioiden asiallisia, mutta tunnelma on kateissa. Valoefektit ovat kirjaimellisesti olemattomia ja muutenkin kaikesta mahdollisesta on tingitty – ja silti peli tökkii vähän väliä.

Suurin kysymysmerkki löytyy silti kontrolleista, joissa filosofiana on ollut ”jotain jokaiselle”. Tarjolla on vino pino erilaisia valmistyylejä, ja jos nekään eivät tyydytä, kontrollien jokaista osa-aluetta saa säädellä haluamallaan tavalla, kuin The Conduitissa konsanaan, mutta vielä monipuolisemmin.

Kaikesta tästä huolimatta en itse onnistunut ikinä säätelemään kontrolleja sellaisiksi, etteivät ne olisi jatkuvasti aiheuttaneet päänvaivaa. Toimintoja on liikaa, joten sormet ovat vähän väliä solmussa, eikä tarkka tähtääminenkään meinannut onnistua. Kuten jokainen Modern Warfarea pelannut tietää, tämä on tiukoissa paikoissa ongelma.

Yhden miehen sota

Modern Warfare elää vielä tänä päivänäkin erinomaisen nettipelinsä ansiosta, ja tälläkin saralla Wii-versioon on sisällytetty kaikki alkuperäisen sisältö. Pelitilat, kertyvät kokemuspisteet ja muut herkut löytyvät, mutta jälleen toteutus jättää toivomisen varaa. Verkkoviivettä riitti yllin kyllin, silloin kun peliseuraa edes löytyi. Useimmiten näin ei nimittäin käynyt, joten joko peli ei vielä ole löytänyt yleisöään tai sitten nettiräiskintä ei kiinnosta Wii-väkeä. Oli miten oli, moninpelin riemut ovat kaukana.

Modern Warfare Reflex on mielenkiintoinen, joskin ongelmallinen tapaus. Auttamattoman karu ulkoasu, sekavat kontrollit ja tyhjyyttään kumiseva moninpeli onnistuvat vesittämään tehokkaasti kaikki Modern Warfaren parhaat myyntivaltit, joten ei näillä eväillä päästä lähellekään alkuperäisen pelin vetovoimaa. Puutteistaan huolimatta peli on kokeilemisen arvoinen, mutta olisin toivonut Call of Duty -peliltä parempaa, sillä parempiakin Wii-räiskintäpelejä löytyy.

Lisää toimintaa! Lisää pelaajia!

Pelin merkittävin uudistus on Action-pelitila, joka on normaali tarinatila uusilla säännöillä. Kolikkopelit mieleen tuova Action-tila muuttaa pelin pistejahdiksi, jossa potti kilisee sitä rivakammin, mitä hienompia ja tiheämmin ketjutettuja tappoja saa aikaan.

Pelistä löytyy myös erikoisesti kaksinpeli, jossa toinen pelaaja ei pääse liikkumaan tai tekemään muitakaan päätöksiä, vaan räiskii ruudulla näkyviä pelaajia kuin kolikkopelihallien rail-shootereissa konsanaan.

6/10

Kommentit

Käyttäjän Cilleman kuva
Cilleman

Veikkaan...

Käyttäjän Ravenous28 kuva
Ravenous28

hyvä peli pilattu wii versiolla

Käyttäjän redshift kuva
redshift

Mahtavan pelin ihan toimiva käännös.

Käyttäjän H.A.I.S.U.L.I kuva
H.A.I.S.U.L.I
Käyttäjän WolVenom kuva
WolVenom

Hyvin oli käännetty, tosi hyvä peli

Käyttäjän gr1m33 kuva
gr1m33
Käyttäjän Kalifornia Jani kuva
Kalifornia Jani

hyvä muuten mutta minne jäi wii speak tuki?!

Käyttäjän Alkku V kuva
Alkku V

Lyhyesti sanoen hyvä

Käyttäjän t0ms7 kuva
t0ms7

hyvä peli wii:llä :D

Käyttäjän ninjajimi kuva
ninjajimi

Mahtava