Call of Duty: Black Ops (Wii) / Arvostelut / pelaaja.fi

Call of Duty: Black Ops (Wii)

11.02.2011 // Kirjoittanut: Eemeli Rekunen
8

Call of Duty: Black Ops on Wiillä pitkälti sama kokemus kuin HD-konsoleilla. Toki, ulkonäkö on aika reilusti karumpaa, mutta täysin riittävää kuitenkin.

Peliä voi pelata Wiimoten ja Nunchan yhdistelmällä tai vaihtoehtoisesti Classic Controllerilla. Ensin mainittu toimii vallan mainiosti. Tähtääminen on nopeaa ja napit löytyvät loogisista paikoista. Ainoa ongelma on kääntyminen, joka ei ole yhtä vaivatonta ja nopeaa kuin analogitikulla.

Classic Controllerillakin on omat ongelmansa. Koska Nintendon ohjaimien analogitikkuja ei voi painaa, ovat kehittäjät joutuneet asettamaan spurtin ja puukon iskun erillisten nappien alle. Nämä toiminnot vaativat Wiillä peukun nostamista oikean tikun päältä. Puukolla iskiessä ei siis voi samaan aikaan kääntää hahmoa, mikä on ongelmallista.

Molemmat ohjaustavat toimivat kuitenkin puutteistaan huolimatta erinomaisesti, joten niitä tulee käytettyä omien mieltymysten mukaan. Itse halusin kovasti käyttää Wiimotea tähtäilyyn, mutta lopulta vaihdoin suosiolla tuttuun ja turvalliseen ohjaimeen. Erityisesti moninpelissä Classic Controller tuntui oikealta vaihtoehdolta.

Moninpelinsä puolesta Black Ops on helposti Wiin parhaita nettiräiskintöjä. Kaikki HD-konsoleilta tutut ominaisuudet ja kentät löytyvät Wii-versiosta. Myös zombit ovat mukana pelissä. Teknisesti zombimoodi on toteutettu riittävän hyvin, joskin kummallisen kirkkaat kentät syövät vähän eloonjäämisen fiilistä.

Black Ops on helposti Wiin kärkikastia räiskintäpelien lajityypissä. Toki se näyttää yhden sukupolven muita versioita vanhemmalta, mikä syö elokuvamaisen kokemuksen fiilistä jonkun verran. Moninpeli on kuitenkin tuotu Wiille sen verran hyvin, että peliä voi varauksetta suositella Wiin omistaville toimintafaneille. Sen verran täytyy kuitenkin muistuttaa, että PS3:n tai Xbox 360:n omistajille Wii-versio on turha hankinta.

8/10

Kommentit

Käyttäjän vizix kuva
vizix
Käyttäjän artapo kuva
artapo

BO on muutenkin aivan perseestä..

Käyttäjän redshift kuva
redshift

Ruma kuin saatana, motella järkyttävä pelata.

Käyttäjän GTA-Friikki kuva
GTA-Friikki

Tosi ruma, vitun säälittävä pelattavuus

Käyttäjän Kalifornia Jani kuva
Kalifornia Jani

säälittäviä mielipiteitä täällä :(

Käyttäjän Packie kuva
Packie

BO on muutenkin parasta ikinä. : )

Käyttäjän lindiario kuva
lindiario

Hyvä käänös. Zombie kenttiä on tosin vain yks

Käyttäjän wiimer kuva
wiimer