Hurmaava satu

Child of Light on Ubisoft Montrealin peli, joka henkii toisaalta eurooppalaista hienostuneisuutta ja toisaalta taas japanilaista pelimekaniikkaa. Sen pääosassa on Aurora-niminen prinsessa, joka joutuu sattumusten kautta unimaailmaan. Unissa kaikki on mahdollista, ja pikkutytöstä tulee hirviöitä nitistävä sankaritar, joka osaa myös lentää.

Child of Lightin ehdoton valtti onkin sen sadunomaisuus. Peli on tehty Ubisoftin omalla UbiArt Framework -pelimoottorilla, millä tehtiin myös viime vuoden parhaimmistoon kuulunut tasoloikka Rayman Legends. Pelin onkin Rayman Legendsin tavoin audiovisuaalinen mestariteos. Sen jokainen ruutu on kuin pieni vesivärimaalaus, ja sen välillä orkestraalinen, välillä hempeän pianon säestämä äänimaailma on ihastuttava.

Dialogia pelissä ei kuulla, vaan kaikki kerrottava paljastetaan ruudulla runomuodossa. Tästä lyödään leikkiä muutamaan otteeseen, kun eräs pelihahmo ei millään osaa loppusoinnuttaa sanomisiaan. Tämä on pieni mutta hauska yksityiskohta, ja niitä Child of Lightissa riittää. Pelin maailma on täynnä erilaisia pieniä erikoisuuksia, jotka tekevät pelimaailman tutkimisesta etenkin alussa mielenkiintoista puuhattavaa.

Seikkailun aikana Auroran mukaan lyöttäytyy uusia ja taas uusia hahmoja, joista on hyötyä taisteluissa. Taistelut ovat vuoropohjaisia, ja ne on toteutettu kiitettävän omaperäisesti. Ruudun alareunan palkki näyttää, kuinka kauan kenelläkin ruudun taistelijoista on aikaa omaan hyökkäykseensä tai sen valmisteluun. Tämä tuo taisteluihin mukaan taktisen elementin. Suojatako itseään vihollisten hyökkäyksiltä vai keskittääkö voimansa loitsuun, joka hyvällä lykyllä päättää kiviolennon päivät yhdestä laakista? Mikäli oma hyökkäys keskeytyy vastustajan iskusta, joutuu oman iskunsa aloittamaan alusta. Taisteluissa joutuu käyttämään jopa aivonystyröitään.

 

Alkuinnostus puhdistaa pöydän täydellisesti, mutta puolivälissä peliä sen jujut on kuitenkin koettu. Pelialueilta löytyy parantavia juomia ja hahmon paranteluun tarkoitettuja kiviä jokaisesta nurkkauksesta. Löytämisen riemu katoaa, kun erikoistavaroiksi tarkoitettuja aarteita löytyy liian helposti. Alussa pelihahmojaan kehittää strategisesti miettien, mitä osa-aluetta hahmossaan haluaa parannella. Hyvin pian pelaaja tajuaa, että pelihahmot kehittyvät huimaa vauhtia. Kykypuuta ei tarvitse hyödyntää, sillä loitsujen heittämiseen tarkoitetut magiapisteet ja muut kyvyt kehittyvät itsestään noin joka kolmannen taistelun jälkeen. Myös vihollisissa on hieman liian vähän vaihtelua.

Peliä voi pelata kaksi pelaajaa samaan aikaan. Toinen pelaajista ohjastaa tällöin ruudulla ja taisteluissa apurina toimivaa sinistä tulikärpästä, joka tuo söpöydessään mieleen Studio Ghiblin animaatiohahmot. Sen kummempaa lisäarvoa kaksinpelimahdollisuus ei kuitenkaan pelille tarjoa.

Puutteistaan huolimatta Child of Light pitää otteeseen koko seikkailun ajan. Se on ilahduttavan moderni roolipeli, joka kulkee eteenpäin tarina edellä. Vaikeustasoja on kaksi, joten taisteluihin haastavuutta haluavat voivat nostaa vaikeustason ylöspäin niin halutessaan. Meille tarinasta nauttiville Child of Light soljuu eteenpäin ilahduttavan keveästi leijaillen kuin Aurora-prinsessa itse. Juonta seuraa mielellään, ja Child of Light on pitkästä aikaa roolipeli, jota pelaa eteenpäin ihan vain saadakseen tietää, mitä tarinassa seuraavaksi tapahtuu.

Child of Light on roolipeli, josta roolipeliummikotkin voivat nauttia – melkoinen suoritus Ubosoft Montrealilta. Ja hei, sillä on hintaa vaivaiset parikymmentä euroa.

8/10
KehittäjäUbisoft Montreal
JulkaisijaUbisoft
PeligenretRoolipeli
Pegi-ikärajatK-7
Pegi-merkinnätKauhu, Väkivalta
Lisää luettavaa