Custom Robo Arena / Arvostelut / pelaaja.fi

Custom Robo Arena

3.07.2007 // Kirjoittanut: Jarkko Fräntilä
6

Custom Robo Arena on uusin osa Custom Robo -tuoteperheeseen. Nintendo 64 -konsolilta lähtöisin olevan pelisarjan uusin ilmestys on teorian tasolla mielenkiintoinen ja perin japanilainen: pelaaja seikkailee koulumaailmassa ja taistelee virtuaalikentillä itse askartelemansa robotin kanssa.

Kovin on Pokémonia

Tarinatilassa pelaajan ohjastama hahmo saapuu uuteen kaupunkiin, kun tämän vanhemmat muuttavat töihin nanorobottitehtaalle. Eipä kestä aikaakaan, kun pelihahmo tapaa jo pari ystävää, pirtsakan Livin sekä sen pakollisen nörtin, joiden robojengiin pelaaja liittyy. Sitten törmätään koulun pahikseen, joka haastaa pelaajan robottiturnaukseen. Loppuhuipennusta kohti matkatessa kohdataan sitten arkipäivän vaikeuksia ja jutellaan vähän tytöistä ja pojista.

Käytännössä pelin tarinatila on silkkaa kevytroolipeliä, josta syvyyttä ei löydy kuin nimeksi. Tarinantilan kerronta on tylsintä konsolikärsintää, mitä maa on päällään koskaan kantanut. Päähenkilö ramppaa pienessä kaupungissa sivuhahmojen kanssa ja käy välillä syömässä vanhempiensa luona. Ja pojat, kuinka päähenkilöt puhuvatkaan! Harmi vain, että hauskoiksi tarkoitetut dialogit ovat väkinäisiä ja niin japanilaisia: tyttö on vähän hysteerinen ja pojat vähän ihastuneita tyttöihin. Ääh.

Dialogia on aivan liikaa ja liian usein: juuri kun on päässyt hyvään taisteluvireeseen, keskeytyy meno löpinöiden ajaksi. Ja sitten taas luetaan hassutteluja. Keskustelut perheenjäsenten kanssa ruokapöydässä saavat Viisikko-kirjojen ruokailukuvaukset näyttämään Hollywoodin toimintakohtauksilta.

Taistelut ne kaiken kruunaa

Pelin robottitaistelut ovatkin sitten sen ylivoimaisesti paras puoli. Pelaajalla on valittavana tajuton määrä aseita ja tavaroita, joita voi taisteluissa yhdistellä mielensä mukaan. Erilaisia yhdistelmiä on käytännössä miljoonia, sillä pelaajalla on käytössä viisi erilaista paikkaa esimerkiksi pommien tai pomppukenkien sijoittamiseen.

Taistelut tapahtuvat pienillä kaksintaistelualueilla, joissa ei ole liikaa vaihtelua. Pelaajat kamppailevat keskenään siihen saakka, kunnes jommankumman kunto putoaa nollaan. Harmi vain, että alkuihastuksen jälkeen taisteluista tulee hieman kaavamaisia. Lisäksi taistelut ovat melko helppoja, ja saa olla melkoinen tumpelo, mikäli muutaman kymmenen ensimmäisen taistelun aikana häviää kertaakaan. WiFin kautta pelatessa peli onkin parhaimmillaan: taistelut toisten pelaajien kanssa ovat valovuosia edellä tylsiä tarinantilan kahinoita.

Custom Robo Arenassa on kaikista juonenkerronnallisista puutteista huolimatta oma kiehtova tunnelmansa. Ihan loppuun hyvä fiilis ei kestä, mutta taisteluita mättää ihan mielellään, kun uusia aseita saa käyttöön rivakkaa tahtia. Lisäksi juoni on kaikessa hölmöydessään ja pitkäveteisyydessään kohtalaisen mielenkiintoinen.

Kustomoitujen robottien historiaa

Ensimmäinen Custom Robo -peli ilmestyi Nintendo 64 -konsolille vuonna 1999. Robottihullut japanilaiset tietenkin innostuivat pelistä, ja se sai jatko-osan vuotta myöhemmin.

Vuonna 2002 ilmestyi Custom Robo GX Game Boy Advancelle. Ensimmäinen länsimaissa julkaistu Custom Robo ilmestyi vuonna 2004 GameCubelle. Tätä ennen länkkärit olivat saaneet tutustua pelin hahmoihin jo vuonna 2001 Super Smash Bros. Meleessä.

6/10

Kommentit

Käyttäjän Mario master kuva
Mario master

Ihan ok

Käyttäjän Alexium94 kuva
Alexium94

Surkea

Käyttäjän spider-man kuva
spider-man

j

Käyttäjän expa0 kuva
expa0

Meh... aika tylsä ja itseääntoistava.

Käyttäjän Jonttutan kuva
Jonttutan

Mukavasti kului aika tätä pelatessa, tykkäsin.

Käyttäjän BlindNinja kuva
BlindNinja

Nostoja