De Blob / Arvostelut / pelaaja.fi

De Blob

3.10.2008 // Kirjoittanut: Pelaaja_Ossi
10

Oletko aina halunnut maalata kokonaisen kaupungin haluamillasi väreillä? Vai oletko aina halunnut olla löysä pallero, joka pystyy hyppimään nopeasti paikasta toiseen ja vaihtamaan väriään? Vai oletko kenties aina halunnut olla sankari, joka pelastaa ystävänsä pulasta? Nyt olet yksi blobeista, jotka ovat kaikkea tätä.

Blob-otukset asuvat rauhassa värikkäässä Chroman kaupungissa, kunnes INKT-korporaatio valtaa kaupungin ja imee siitä kaiken värin. Näiden siansaksaa mongertavien väripalleroiden onkin yhdistettävä voimansa palauttaakseen kotikaupunkinsa ennalleen.

Pelin perusidea on hauska: pelaaja on maalia itseensä imevä pallero, jonka tehtävänä on värittää ennen niin kirjava kaupunki takaisin kukoistukseensa. Pelialueelta löytyy sinisiä, keltaisia ja punaisia perusväriläikkiä, joita yhdistelemällä hahmonsa voi muuttaa esimerkiksi ruskeaksi, violetiksi tai vihreäksi.

Kymmenen laajaa tasoa sisältävässä maailmassa edetään suorittamalla erilaisia tehtäviä aikarajojen puitteissa. Tehtävistä saaduilla pisteillä avataan uusia harmaa-alueita, joita pääsee värittämään.

Ennen pelimaailmaan siirtymistään pelaaja valitsee itselleen tietyn blobin, jolla on oma tunnusmusiikkinsa. Mitä vauhdikkaammin kaupunkia värittää, sitä raivokkaampana funk-musiikki pauhaa. Lisäksi pelaajan käyttämät värit edustavat eri instrumentteja, jotka päästävät ilmoille hienoja fraaseja pelaajan lätkiessä maalia ympäriinsä. Tiivistettynä de Blobissa on kyse maalaamisesta ja rennon meiningin levittämisestä.

Vahvuudet loistavat

De Blob on yksinkertaisuudestaan huolimatta todella vahva paketti monella osa-alueella. Pelissä on hyvin simppelit, mutta toimivat kontrollit. Blob liikkuu Nunchuk-ohjaimen analogitikulla ja hyppii Wiimotea heilauttamalla. Maalaaminen onnistuu puolestaan A-nappia räpläämällä.

Koska kyseessä on pitkälti tasoloikka, kameran rooli on tärkeä. Vaikka kameran voi palauttaa suoraan blobin taakse yhdellä napinpainalluksella, tätä ei tarvitse tehdä kovinkaan usein. Kamera seuraa pelihahmoa todella hyvin ja kääntyy toimiviin kulmiin, kun sitä tarvitaan.

Myös pelin vaikeusaste nousee sopivasti, kun tehtävätyyppeihin on tutustuttu tarkemmin. Aluksi tehtävät ovat erittäin lineaarisia ja helppoja, mutta myöhemmin mukaan tulee muun muassa pulmanratkonta- ja nopeuselementtejä. Pelaajan on esimerkiksi maalattava korkeita rakennelmia niin, että tietty määrä palasia on peitettävä tietyllä värillä lyhyessä ajassa ja oikeassa järjestyksessä.

Paketti säväyttää niin grafiikoillaan kuin äänimaailmallaankin. Kirjavaksi palautettu pelialue ja hauskat erikoisefektit ovat vakuuttavaa katseltavaa. Lisäksi pelissä on yksi vuoden tiukoimmista musiikkiraidoista: rouheat funk-pläjäykset vetävät naaman väkisin virneeseen.

Pelin suurin heikkous lienee, että yksinkertainen perusidea saattaa jättää monet kylmäksi. Vaikka tehtävien vaikeusaste nousee sopivassa tahdissa, tehtävätyyppejä on valitettavan vähän. Moni saattaa jättää pelin kesken jo ensimmäisellä läpipeluukerralla, ja loput hautaavat sen hyllyyn viimeistään, kun tarina on koluttu läpi. Liikkeentunnistusominaisuuksiinkaan ei ole panostettu aivan toivotulla tavalla.

De Blob on kuitenkin äärimmäisen piristävä paketti pimeisiin ja viileneviin syysiltoihin. Asenteellinen funk ja pikku hiljaa värikkääksi muuttuva pelimaailma ovat yllättävän virkistävä yhdistelmä. Kokonaisuudessaan kyseessä on yksi vuoden 2008 positiivisista yllättäjistä, ja vahva lisäys Wiin pelivalikoimaan.

Mikä ihmeen INKT?

INKT-korporaatio koostuu mustetta rakastavista pikkunilviäisistä, jotka haluavat pitää Chromen kaupungin värittömänä. Blobeja on häiritsemässä pienistä yksilöistä koostuvia nopeita joukkoja tai suurempia aseistettuja kavereita.
Mikäli blobit joutuvat lähikontaktiin INKT-korporaation jäsenten kanssa, ne menettävät värinsä ja peittyvät vaaralliseen musteeseen. Jos blobit eivät käy pikaisesti kastautumassa vedessä, muste tuhoaa heidät lopullisesti.
Viholliset on helpointa tuhota litistämällä ne maahan kunnon väripaukulla. Mitä suurempi yksilö on vastassa, sitä enemmän maalia tarvitaan. INKT-joukot ovat kuitenkin koko ajan vaikeammaksi muuttuvia tehtäviä pienempi haaste pelissä.

7/10

Kommentit

Käyttäjän Aatukka kuva
Aatukka
Käyttäjän finngamer kuva
finngamer
Käyttäjän MarioGamer kuva
MarioGamer

hauska peli

Käyttäjän yuza kuva
yuza

hauska, omaperäinen ja funky

Käyttäjän Pinworm kuva
Pinworm

Rentoa menoa, kontrollit raivostuttavat välillä.

Käyttäjän Moontear kuva
Moontear

Raivostuttavat kontrollit, umpitylsä ja helppo.

Käyttäjän Turbulenssi kuva
Turbulenssi

Varsin omintakeista värjäilyä. Hyvä peli siis.

Käyttäjän Fortuna kuva
Fortuna

Hyvä peli oli. Kontrollit välillä ketutti.

Käyttäjän Metroplex kuva
Metroplex

Wiirkistäv,.muksu tykkää. konrollit karkeat

Käyttäjän Pyramidhead kuva
Pyramidhead