Deus Ex: Human Revolution - Director's Cut / Arvostelut / pelaaja.fi

Deus Ex: Human Revolution - Director's Cut

5.12.2013 // Kirjoittanut: Janne Pyykkönen
0

Tätä pyydettiin

Wii U on jo neljäs eri laite, jolla pelaan uusinta Deus Exiä, joten voin jo turvallisesti lietsoa konesotaa: pc vie voiton kauneudessa, ohjauksessa ja suorituskyvyssä, mutta Wii U on konsoleista se paras valinta. Ilahduttavasti tällä on paljon tekemistä GamePad-ohjaimen kanssa. On mukava katsella sen näytöstä vihollisten ja kameroiden sijainteja, sillä käyttöliittymän tyyli on ihastuttavan futuristinen. En tiedä, onko kahden ruudun kikkailu näppärämpää, mutta kyberpunkissa tyyli menee ennen tarkoitusta.

Director’s Cutin suureksi uudistukseksi toivottiin alkuperäistä peliä mädättäneiden pomotaistelujen uusimista, ja onhan se elintärkeää. Sankari Jensenillä on ehkä maailman viilein puheääni, mutta robomiehien mittapuulla hän on tekniikkaan ja piileskelyyn luottava höyhensarjalainen, jota muskelituunatut pomokyborgit läimivät aiemmin kuin nörttiä jumppasalin suihkussa. Nyt Jensen voi hoitaa heidät omilla ehdoillaan.

Vähemmän mainostettu mutta upeampi uutuus on kuitenkin pelintekijöiden kommenttiraita, jota voi kuunnella pelin aikana. Äänilokien avaamisesta olisi voitu tehdä helpompaakin, mutta niiden sisältö on turbotimanttia. Eidos Montrealin väki kertoo rehelliseen, vaatimattomaan ja hauskaan tapaan, miten vanha pelisarja saatiin näin hienoon uuteen alkuun. Niin kuulostaa pitkälti käyneen vahingossa, sillä tekijät eivät peittele vaikeuksia, pieleen menneitä ideoita ja hylättyjä suunnitelmia. Tästä jos mistä saa käsityksen, kuinka vaikeaa suurpelejä on tehdä.

Director’s Cut ei ehkä innoita alkuperäisen pelanneita uuteen ostokseen, mutta muille viesti on selvä. Tämä on hienon pelin hienompi malli. Mitä odotat?

9/10

Kehittäjä: 
Eidos Montreal
Julkaisija: 
Square Enix
Peligenre: 
Toimintahiiviskely
Julkaisualustat: 
Microsoft Xbox 360, Sony PlayStation 3, Nintendo Wii U, Microsoft Windows
Pegi-ikärajat: 
K-18
Pegi-merkinnät: 
Kiroilu, Väkivalta