Devil May Cry 3: Special Edition / Arvostelut / pelaaja.fi

Devil May Cry 3: Special Edition

31.08.2006 // Kirjoittanut: Tero Lehtiniemi
69

Pelikansaa ihastuttanut ja vihastuttanut Devil May Cry 3 tulee taas. Pelin julkaisija Ubisoft nimittäin hoitaa pelin Platinum-julkaisun harvinaisella tyylikkyydellä. Sen sijaan, että itse emopeli tungettaisiin markkinoille halvemmalla hintalapulla, tämä tehdäänkin Euroopassa aiemmin julkaisemattomalle Special Edition -versiolle.

Noin puolitoista vuotta vanhan, edelleen kuin miljoona volttia iskevän demoninmätkintäpelin erikoisversio on vakuuttava paketti. Perusidea on sama: demoninmetsästäjä Danten velipoika Vergil avaa helvetin portit kesken sankarimme lounashetken, ja tästä luonnollisen tuohtuneena Dante aloittaa reilut toistakymmentä kenttää kestävän ajojahdin, jonka aikana demoneita pistetään poikki ja pinoon tuhatmäärin.

Special Editionissa on uusia ominaisuuksia myös pelin vanhojen ystävien tarpeisiin. Näistä ehkä tärkein on mahdollisuus pelata pelin tarina nyt myös Vergilinä, joka alun perin oli pääpahiksen roolissa. Pienempiä muutoksia ovat aiemmin sivuhahmon virassa häärineen Jesterin lisääminen pomoksi ja uuden Bloody Palace -pelityypin lisääminen.

Lisäksi pelin paljon parjattua vaikeustasoa on tarkastettu alkuperäisen japanilaisen version tasolle, joten esimerkiksi pelin Normal-vaikeustaso on nyt helpompi. Lisäksi peliin on lisätty uusi Super Hard -vaikeustaso, joka vaikeudeltaan sijoittuu Hardin ja Dante Must Dien väliin.

Jos uusin Devil May Cry on vielä kokematta, nyt on aika toimia. Machohenkisen Danten ryydittämä peli tarjoaa näyttävää, sulavaa ja lähes teatraalisiin mittasuhteisiin yltyvää demoninkurmuttamista. Alkuperäiselle pelille sydämensä menettäneille uusi paketti ei ehkä tarjoa aivan tarpeeksi uutta, mutta kovimpia faneja varmasti huojentaa Platinum-versiota koristava noin kolmenkympin hintalappu.

8/10

Kommentit

Käyttäjän Scarface kuva
Scarface

Maailman paras hack 'n' slash.

Käyttäjän AndyO kuva
AndyO

Jep

Käyttäjän Quincy kuva
Quincy

"This party is getting crazy. Let's Rock."

Käyttäjän Matias Kainulainen kuva
Matias Kainulainen

Tylsää ja pirullisen vaikeaa hack n' slashia.

Käyttäjän Tiduzz kuva
Tiduzz
Käyttäjän Rignel kuva
Rignel

Vihaan tätä peliä! Mutta se on hyvä.

Käyttäjän Maza kuva
Maza

Ok mäiskettä

Käyttäjän Jasu kuva
Jasu

Ihan messevää demonimättöä.

Käyttäjän Viper7 kuva
Viper7

Dante ja Vergil pistää demoneja kuulisti nippuun

Käyttäjän jerskale kuva
jerskale

Tosi hyvä peli, mutta vaikea. Eipä se haittaa.