Doom 3: Resurrection of Evil / Arvostelut / pelaaja.fi

Doom 3: Resurrection of Evil

20.04.2006 // Kirjoittanut: Miika Huttunen
5

Pc:ltä suoraan Xboxille käännetty Doom 3:n lisälevy Resurrection of Evil ei nouse alkuperäisen pelin tasolle, mutta alehintaisuutensa ja lisukkeidensa ansiosta se on silti varteenotettava pelipaketti.

Pelillisesti ja tarinallisesti luvassa on sitä samaa. Pelaaja ravaa huoneesta toiseen, pelästyy eteen hyppääviä helvetin olentoja ja räiskii ne takaisin sinne, mistä ne ovat tulleetkin. Välillä etsitään avainkortteja ja aivan liikaakin virtalähteitä sekä pattereita eteen tulevien esteiden avaamiseksi.

Alkuperäisestä pelistä tuttua toimintaa höystetään muutamalla lisäyksellä, joista yksi on vanha Doom-klassikko eli tehokas kaksipiippuinen haulikko. Mukaan on lisätty myös suoraan Half-Life 2:sta kopioitu painovoimatykki, jolla voi liikutella esineitä tai kopata vihulaisten tulipalloja ja viskoa ne takaisin. Laite tarjoaa hetken hupia, mutta jää pelkäksi leluksi.

Mielenkiintoisin lisä on tarinan keskipisteenä toimiva helvetillinen artefakti, jonka avulla voi siirtyä Hell timeksi kutsuttuun hidastusaikaan. Siitä on hyötyä erityisesti pomotaistoissa, ja siihen saa vielä pari muutakin kykyä pelin edetessä.

Yksinpelinä Resurrection of Evil on melko lyhyt, eikä yhteispelimahdollisuuttakaan löydy. Neljän pelaajan moninpelimahdollisuuskin on tylsää perustavaraa.

Muuta kokonaisuutta paremmaksi osoittautuvat kuitenkin mukana tulevat täydelliset versiot alkuperäisestä Doomista, Doom 2:sta sekä Doom Master Levelsistä. Pelit olivat aikanaan ilmiö, ja niiden tasosta kertoo paljon se, että niitä jaksaa vielä tänäkin päivänä pelata, mikä ei yleensä pidä paikkaansa vanhojen klassikoiden kohdalla. Klassikkoversioissa on myös moninpelit neljälle pelaajalle joko yhteispelinä tai vastakkain.

7/10

Kommentit

Käyttäjän vapaus_valita kuva
vapaus_valita

liian paljon samaa puudutusta

Käyttäjän Big Boss kuva
Big Boss

Ihan hyvä.

Käyttäjän Zeibii kuva
Zeibii

hieno, mutta lyhyt

Käyttäjän cluteusmaximus kuva
cluteusmaximus

puuduttavan tylsä

Käyttäjän macrodeath kuva
macrodeath

DOOM

Nostoja