Doom (Nintendo Switch) / Arvostelut / pelaaja.fi

Doom (Nintendo Switch)

15.02.2018 // Kirjoittanut: Miikka Lehtonen
0

Taskullinen tuhoa

Vuoden 2016 Doom oli teknisesti melkoinen napakymppi, joka otti paljon irti tuoreista konsoleista ja tehokkaista pelitietokoneista. Kun peliä lähdettiin kääntämään Nintendon heikkotehoisemmalle Switch-konsolille, kaikille oli varmasti selvää, että edessä olisi teknisiä uhrauksia.

Huonot uutiset ovat, että uhraukset ovat olleet melkoisia, sillä Switchin Doom näyttää selvästi veljiään heikommalta ja välillä jopa suorastaan rujolta. Bethesda lupasi ennakkoon, että Doom pyörisi 720p-resoluutiolla Switchin kummassakin käyttötilassa, mikä voi kyllä olla totta mutta ei kerro koko totuutta. Peli selvästi skaalailee grafiikkansa tasoa voimakkaasti alaspäin aina, kun ruudulla tapahtuu paljon, jotta ruudunpäivitysnopeus pysyisi jouhevana.

Kuten kaikki Doomia pelanneet tietävät, ruudulla tapahtuu aika usein paljon. Vaikka karu grafiikka pistääkin välillä ikävästi silmään suttuisten tekstuurien ja hirviömallien takia, ainakin peli pyörii näin jouhevasti. Pro-ohjaimella ja television ruudulla pelattuna Switchin Doom onkin yhä nautittava ja sujuva kokemus, vaikka ei se pehmeydessäkään pärjää isommille koneille.

Kannettavassa tilassa Switchin ruutu tuntuu liian pieneltä, sillä esimerkiksi käyttöliittymäelementtejä ja tekstejä on vaikea hahmottaa. En myöskään oikein tykännyt Joy-Con-ohjainten tuntumasta tarkkuutta vaativassa räiskintäpelissä, joten televisio on valintani.

Siinä olivat huonot uutiset. Tässä tulevat hyvät: Doom on yhä Doom. Vuoden 2016 parhaimmistoon kuuluva peli on edelleen älytöntä hevirypistyksen ja räjähtävien ruumiiden orgiaa. Switch-versiosta löytyy tietenkin koko yksinpelitarina sekä sen yksittäisiä tehtäviä pistejahdiksi muuttava Arcade-pelitila. Jopa nettipeli on saatu puristettua mukaan pakettiin, vaikka omien karttojen tekeminen ei Switch-versiolla onnistukaan.

Nostan hattua kehitystiimille ja Bethesdalle Doom puristamisesta Switchille, vaikka operaatio ei selvästi ole ollut helppo. Pelin jo tietokoneella tai muilla konsoleilla pelanneilla ei ole syytä vaihtaa teknisesti vaisumpaan versioon, mutta tuorein silmin pelin pariin astuva Switch-väki saa melkoista herkkua koko rahan edestä.

7/10

Kehittäjä: 
ID Software
Julkaisija: 
Bethesda Softworks
Peligenre: 
Räiskintä, Toiminta
Julkaisualustat: 
Nintendo Switch
Pegi-ikärajat: 
K-18
Pegi-merkinnät: 
Kiroilu, Väkivalta, Online

Nostoja