Dragon Quest Builders (Nintendo Switch) / Arvostelut / pelaaja.fi

Dragon Quest Builders (Nintendo Switch)

23.02.2018 // Kirjoittanut: Johanna Puustinen
0

Paljon enemmän kuin Minecraft

Kun reilu vuosi sitten arvostelin Dragon Quest Buildersin, en ollut vielä aivan sisäistänyt, kuinka loistava peli se oikeastaan onkaan. Kaikin puolin riemastuttava kokemus on kummitellut mielessäni tuon tuostakin, ja toisen osan julkistus oli minulle viime vuoden parhaita uutisia. Kun pelin paljastettiin saapuvan takautuvasti myös Switchille, tiesin sen päätyvän hyllyyni toistamiseen.

On aliarvioivaa kutsua Dragon Quest Buildersia Minecraft-kopioksi tai sen tappajaksi, vaikka pelin perustukset onkin rakennettu tutuista palikoista. Seikkailua, rakentelua ja toimintaa sekoittava Builders on rakkaudella suunniteltu lajisekasikiö, joka rajattomassa viihdyttävyydessään syö kokonaisia iltoja välipalaksi. 

Peruskaava on helppo selittää niille, joille peli ei vielä ole tuttu. Kuten missä tahansa Dragon Questissa, magianmakuisen tarinan keskiössä on maailman pelastaminen pimeyden voimilta, mutta tällä kertaa kädet lyödään saveen astetta kirjaimellisemmalla tavalla. Normaalisti kovin idylliset roolipelikylät ovat pahuuden raunioittamia ja kaipaavat kovasti sankaria, jonka kädessä pysyy sapelin ohella myös saha.

”Builders on rakkaudella suunniteltu lajisekasikiö, joka rajattomassa viihdyttävyydessään syö kokonaisia iltoja välipalaksi.”

Minecraft-henkinen vapaa askartelu korvataan tarinatilassa taidokkaasti rytmitetyillä toimeksiannoilla, jotka käsittävät varsinaisen rakentelun ohella hirviöiden mättämistä, materiaalien keräilyä ja pidempiä tutkimusretkiä suureen maailmaan. Tilaa omalle tekemiselle annetaan maltillisesti, ja seikkailunhaluisimmat voivat bongailla kiperiä sivutehtäviä syrjäpoluilta, mutta Builders ei anna pelaajansa koskaan kadottaa suuntaansa täysin.

Sen suuremmat teknologiset ongelmat eivät pääse pilaamaan lähes täydellisen toimivaa pelikuviota Switchilläkään. Vaikka maailmalla on kokoa ja ruudulla tapahtuu usein paljon, peli pyörii sulavasti 60 kuvan sekuntivauhdilla – vaikkakin 720p-resoluutiolla. Käsikonsolitilaan vaihtaessa Builders kärsii huomattavasti vähemmän kuin monet realistisempaan jälkeen tähtäävät teokset, mutta ruudunpäivitys putoaa puoleen.

Näitä seikkoja lukuun ottamatta Switch-versio on pitkälti identtinen aiempien julkaisujen kanssa. Peliin lisätty uusi retropalikkasetti ei sykähdytä saati sovi yhteen muiden rakennuselementtien kanssa, joten niiden vuoksi peliä ei kannata hankkia.

Dragon Quest Buildersia on muista syistä kuitenkin aihetta suositella lämpimästi lähes kaikille konsolin omistaville. Se on mieletön fuusio parhaanlaatuisia pelikliseitä ja lainattuja neronleimauksia, joka houkuttelee pariinsa yhä uudelleen – olit sitten roolipelaaja tai rakennusmestari.

9/10

Kehittäjä: 
Square Enix Business Division 5
Julkaisija: 
Square Enix
Peligenre: 
Toiminta, Rakentelu
Julkaisualustat: 
Nintendo Switch
Pegi-ikärajat: 
K-7
Pegi-merkinnät: 
Väkivalta