Dungeons & Dragons Tactics / Arvostelut / pelaaja.fi

Dungeons & Dragons Tactics

31.10.2007 // Kirjoittanut: Miika Huttunen
1

Dungeons & Dragons Tactics on melkoinen saavutus. Se onnistuu tiivistämään yli 30-vuotiaan pöytäroolipelin uusimmat laajennetut 3.5-säännöt yhdelle UMD-levylle pelin muodossa. Joitakin mutkia on jouduttu pelattavuuden vuoksi pistämään suoriksi, mutta D&D-veteraanit ovat melkein heti kuin kotonaan pelin hahmonluonnin ja taistelusysteemin kanssa. Valitettavasti samaa ei voi sanoa muista pelaajista. D&D Tactics on nimittäin myös äärimmäisen epäselvä ja kömpelösti pelattava.

Nimensä mukaisesti peli keskittyy lähinnä taisteluihin. Pelaaja voi luoda koko joukon omia pelihahmoja tai käyttää valmiita hahmoja. Tarinaa kuljetetaan taisteluiden välillä nähtävien maalausten ja dialogin muodossa. Seikkailuiden välissä liikutaan yleiskartalla paikasta toiseen ja ostetaan uusia varusteita, joita löytyykin valtavasti erilaisia.

D&D-sääntöjä hyvin tarkasti seuraavia taisteluita rasittaa kömpelö valikkosysteemi sekä kamerakulmien rajoittuneisuus. Tapahtumista ei aina saa kunnon yleiskuvaa ja isokokoinen yleiskartta puuttuu. Kömpelyyttä lisää se, että seikkailuissa liikutaan koko ajan vuoropohjaisesti, vaikkei vihollisia juuri sattuisikaan olemaan lähellä. Vastaan tulee monenlaista D&D:stä tuttua hirviötä ja vastustajaa.

Ulkoiset puitteet ovat kunnossa, vaikka mistään graafisesta loistosta ei voi puhua. Äänimaailma on vaatimattomampi. Musiikki on toimivaa, mutta eri kappaleita on liian vähän.

D&D-faneille peli on kankeasta pelattavuudestaan huolimatta taatusti mielekästä pelattavaa, mutta pöytäroolipeliä pelaamattomille se voi olla liikaa. Opetustilakaan ei ole riittävä. Tactics jättääkin vahvan tunteen siitä, että se on varta vasten tehty D&D-veteraaneille.

5/10

Kommentit

Käyttäjän Valagante kuva
Valagante

Hidas mutta hauska.