Eastside Hockey Manager 2007 / Arvostelut / pelaaja.fi

Eastside Hockey Manager 2007

1.12.2006 // Kirjoittanut: Miikka Lehtonen
1

Eastside Hockey Manager palaa jälleen manageripelien loppuotteluun. Parin vajaaksi jääneen yrityksen jälkeen poika tulee vihdoin kotiin.

Lätkäfanit ovat paljon velkaa Risto Remekselle. Ei kirjailijalle, vaan pelisuunnittelijalle, jonka näppäimistöltä ovat peräisin mainiot Eastside Hockey Manager -jääkiekkomanagerisimulaattorit. Viime vuoden painosta mollattiin uudistusten puutteesta, mutta tänä vuonna hommassa on tekemisen meininki. Nopea perusasioiden kertaus sarjan noviiseille: Eastside Hockey Manager on simulaattori, joka kuvaa lätkäseuran toimitusjohtajan työtä. Pelaaja vastaa joukkueensa taloudesta, pelaajakaupoista ja yleisistä taktiikoista. Lajia pääsee harjoittamaan Pohjois-Amerikan suursarjojen lisäksi myös eksoottisempiin maihin. Mukana ovat myös Suomen kolme ylintä sarjatasoa.

Visuaalista valmennusta

Eastside Hockey Manager 2007:n suurin ja tervetullein uudistus on kunnollinen 2d-ottelumoottori. Pitkin kenttää liukuvat palkit ja staattiset pelaajat ovat historiaa, sillä peli on vihdoin tuotu samalle tasolle Football Managerin mainion ottelumoottorin kanssa. Itsenäisesti ympäri kenttää liikkuvat pelaajaikonit näyttävät aiempaa viihdyttävämmältä, mutta auttavat myös taktiikoiden kanssa. Enää ei tarvitse arvailla, mihin kuviot kaatuvat, sillä nyt peliä seuraamalla havaitsee ongelmakohdat. Ongelmakohtien ratkominen on tosin aiempaa vaikeampaa, sillä taktisia vaihtoehtoja on syvennetty ja paranneltu laajasti. Jokaisen ketjun kaikkiin pelin osa-alueisiin pystyy vaikuttamaan ja menestyäkseen pitäisi kaikki virittää kohdalleen. Tekoäly nimittäin on edelleen häikäilemättömän tehokas ja ottaa hyödyn irti pelaajan virheistä. Turhan vaikeilta tai rasittavilta tuntuvat tehtävät voi delegoida alaisilleen, jotka hoitavat niitä kykyjensä mukaan. Kokonaisuutena ottelumoottori toimii erinomaisesti. Peli kulkee kuten oikea lätkäkin ja tilastot tuntuvat realistisilta. Aiemmista peleistä tutut bugimaalit ovat myös historiaa, eikä päästä päähän sekunnissa -tyyppisiä maaleja enää synny. Supertähdet tuntuvat myös supertähdiltä ja pitkän vaivan jälkeen kasattu superketju Ovetshkin – Forsberg – Crosby sai aikaan helvetillistä jälkeä.

Vihdoin täysosuma

Kokonaisuutena EHM 2007 on edeltäjäänsä kauniimpi, fiksumpi ja ketterämpi. Peli pyörii aiempaa sujuvammin, uusittu käyttöliittymä on erinomaisen intuitiivinen ja tekoäly on aiempaa fiksumpi. Tämä näkyy myös uusitussa draft-varausten scouttauksessa, jossa apulaiset osaavat aiempaa paremmin taikoa esiin ne joukkueen kaipaamat rakennuspalaset. Mikäli haluaa heittää kannat kattoon, peli tarjoaa myös mahdollisuuden fantasiadraftiin. Tällöin kaikki pelaajat vapautetaan ja joukkueet kasataan kiskomalla pinosta pelaajia riveihinsä. Tuleepa ainakin vaihtelua. Parin kuukauden testijakson aikana vastaan ei tullut ainuttakaan pelin tappavaa bugia, eivätkä pelin ominaisuudet jätä paljon haaveiltavaa. Lyhyesti sanottuna Eastside Hockey Manager 2007 on vihdoin lätkämaailman Football Manager, eikä vain sen kalpea pikkuveli.

Manageriksi koeajalle

Tilaajille lehden mukana tulleelta pelirompulta löytyy pelin kokoversion demo. Kyseessä on täysin valmis pelin, joka peliaika vain on rajoitettu. Demossa managerintaitojaan voi kokeilla noin puolen vuoden ajan pelin sisäistä aikaa. Sen jälkeen sen voi aktivoida suoraan täydeksi peliksi ostamalla lisenssin pelin kotisivuilta.

Alkuperäinen pistemäärä: 90/100

9/10

Kehittäjä: 
Sports Interactive
Julkaisija: 
Sega
Peligenre: 
Urheilu
Julkaisualustat: 
Tietokoneet, Apple OSX, Microsoft Windows
Pegi-ikärajat: 
K-3

Kommentit

Käyttäjän jasalat kuva
jasalat

Hyvä ja paaaljon aikaa vievä peli.