Endless Ocean 2 / Arvostelut / pelaaja.fi

Endless Ocean 2

1.04.2010 // Kirjoittanut: Janne Pyykkönen
4

Sukelluspeli Endless Ocean pääsi mielestäni juuri sinne, missä Wii on parhaimmillaan eli tosipelaamisen ja satunnaisviihteen välimaastoon. Se erkaantui videopelien loputtomasta tekemisen pakosta ja molskautti pelaajan sukeltelemaan hiljakseen trooppisissa vesissä. Rohkealla kokeilemisella ei kuitenkaan makseta laskuja, varsinkaan näinä aikoina, joten jatko-osa on nyt selkeästi enemmän turvallisen ”aito” peli.

New Age -mystiikan ja Indy-arkeologian välimaastossa haahuileva juoni vie nyt pelaajaa ympäri maailman vesiä Antarktikselta Amazonille. Vaikka pelaaja voi edelleen paijata delfiinejä ja luetteloida kalalajeja, selkeä tehtäväketju tuo peliin rakennetta. On tosin makuasia, pitääkö pelimäisempää otetta parannuksena alkuperäiseen. Pelin oudoin lisäys on sähköinen pyssy, jolla voi parantaa sairaita kaloja ja tyrmätä hetkeksi turhan nälkäisiä petokaloja. Sitä kiinnostavampi uutuus on tutka, jolla etsitään merenpohjaan uponneita aarteita.

Sukelluskokemus ei ole enää täysin kiireetön vaarallisten merenelävien ja harjoittelulla kartutettavan sukellusaikarajan vuoksi, eikä Endless Ocean 2 tunnu niin erilaiselta ja tuoreelta kuin edeltäjänsä. Sen vastapainoksi peli on kuitenkin aiempaa laajempi, ja kaiken mahdollisen tekemiseen ja keräilyyn voi hurahtaa älytön määrä aikaa. Vaikka taas on pakko kuvitella, miltä peli näyttäisi HD-konsolilla, merenalainen maailma ja sen elämänmuodot ovat jälleen kauniita ja sulavaliikkeisiä. Niihin verrattuna hetket pelaajan tukikohtasaarella ja saariston maaeläinten keskuudessa näyttävät aivan liian jäykiltä ja rosoisilta.

Toivoa sopii, että suunnanmuutos kannattaa ja suurempi pelaajakunta löytää tämän rikollisen aliarvostetun pelisarjan, jossa pääosassa ovat aito luonto ja sen monimuotoisuus. Kiireettömyys ei tarkoita tylsyyttä.

8/10

Kommentit

Käyttäjän finngamer kuva
finngamer
Käyttäjän Tontsa kuva
Tontsa
Käyttäjän Kalifornia Jani kuva
Kalifornia Jani

hemmetti tätäkään kukaan ostanut vaikka on hyv

Käyttäjän Pyramidhead kuva
Pyramidhead

Nostoja