Everybody's Golf / Arvostelut / pelaaja.fi

Everybody's Golf

21.04.2006 // Kirjoittanut: Tero Lehtiniemi
7

Golf ei urheilulajina ole ihan sieltä vauhdikkaimmasta päästä, mutta jostain käsittämättömästä syystä se on onnistunut lyömään itsensä läpi etenkin ns. paremmissa piireissä. Koska harrastajapohjaa löytyy, pelillä on pitkät perinteet myös tietokone- ja konsolipuolella. Huippugolfaajien, kuten Tiger Woodsin ja Jack Nicklauksen, lisäksi lajia on aikojen saatossa päässyt kokeilemaan muun muassa Marion ja Disney-hahmojen seurassa.

Sonyn Everybody's Golf -sarja edustaa golfpelien saralla Marion ja kumppaneiden viitoittamaa, kevyen viihteellistä linjaa. Söpöt, animetyyliset hahmot hutkivat valkopalloa kohti radan päässä häämöttävää reikää ihailtavan yksinkertaisten ja vaivattomien kontrollien avulla. Refleksien ollessa kunnossa pallo lentää suurin piirtein oikeaan osoitteeseen jo ensimmäisellä pelikerralla, ja suurimmat kikkailut hoidetaan vasta viheriöllä. Kierteet ja muut erikoistemput osoittavat tarpeellisuutensa vasta vaikeammilla kentillä.

Nopeaa ja vaivatonta

Laajoja ja värikkäitä, mutta täysin kuvitteellisia kenttiä on tarjolla toistakymmentä kappaletta. Näistä jokaisella onnistuvat niin huolettomat pikapelit kuin täysimittaiset turnauksetkin. Mitään uuvuttavan pituisia urapelimuotoja ei ole tarjolla, vaan pääpaino on helpossa ja vaivattomassa golfaamisessa. Peleistä kerätään taitavilla lyönneillä ja muilla tempuilla pisteitä, jotka voi sitten kisojen välissä tuhlata kaupassa esimerkiksi uusien mailojen tai pallojen kaltaisiin apuvälineisiin.

Yksinkertaisuudestaan johtuen Everybody's Golf ei kuitenkaan tarjoa yksinpelaajalle kovin pitkäaikaista hupia. Helppojen kontrollien ja golfpeliksi varsin nopean temponsa ansiosta se soveltuu kuitenkin erinomaisesti moninpeliksi. PS2-version tarjoama 50 pelaajan verkkopeli on jo ideana kunnianhimoinen, mutta parhaiten Everybody's Golfin helposti lähestyttävän golfaamisen luulisi toimivan PSP:n kahdeksan pelaajan langattomassa moninpelissä.

Everybody's Golf on nimensä mukaisesti koko kansan golfpeli. Sen oppiminen ei tuota vaikeuksia, vaikka golf itsessään ei olisikaan ennestään tuttu laji. Teknisesti peli on moitteeton, ja suurimmat napinan aiheet löytyvät hieman valjusta yksinpelisisällöstä. Toisaalta peli ei myöskään erityisesti loista millään osa-alueella. Tästäkin huolimatta se on ei-niin-uppiniskaista golfpeliä hakevalle varsin turvallinen vaihtoehto.

6/10

Kommentit

Käyttäjän feldon kuva
feldon

Parhainta nettiviihdettä.

Käyttäjän NviperO kuva
NviperO

PSP:n alkutarjonnan piristysruiske

Käyttäjän jones kuva
jones

Hauskaa ajan vietettä vaikka joulun hiljaisuudess

Käyttäjän MrPants kuva
MrPants

Paras golfpeli

Käyttäjän Templar kuva
Templar

koukuttava

Käyttäjän Tanee kuva
Tanee

Golf-pelien aatelia

Käyttäjän ttgreat kuva
ttgreat

Mahtava!

Nostoja