Everybody's Golf: World Tour / Arvostelut / pelaaja.fi

Everybody's Golf: World Tour

4.04.2008 // Kirjoittanut: Miikka Lehtonen
9

Everybody's Golf on aina onnistunut kulkemaan aitojen PGA-golffarien täyttämien simulaatioiden ja homman läskiksi lyövien putkimiespelien välimaastossa. Se on samalla kerännyt itselleen tukuittain faneja. Everybody's Golf: World Tourin värikkään ja iloisen ilmeen takana on sangen realistinen ja kattavilla ominaisuuksilla varustettu golf-peli, joka ei joudu häpeämään tippaakaan vakavamielisempien golf-pelien rinnalla. Nyt pelisarja hurmaa myös PlayStation 3:lla.

Hauska mutta realistinen

Clap Hanz -tiimi on selvästi panostanut sarjan PlayStation 3 -versioon. Perinteisen iloinen ja värikäs grafiikka näyttää uusien hahmo- ja maisemamallien ansiosta karkinkauniilta ja huikaisevan yksityiskohtaiselta. Isopäisillä hahmoilla on persoonallisuutta ja tyyliä, joten golffarit eroavat toisistaan muutenkin kuin ominaisuuksiltaan.

Jo pelin nimestä käy ilmi, että golfia pelataan tällä kertaa ympäri maailmaa. Tie vie Amerikan keskilännestä Euroopan sateisiin maisemiin ja Japanin komeiden temppelien ja kirsikkapuiden varjoihin. Maisemien vaihtuminen vaikuttaa myös pelattavuuteen, sillä jokaisella alueella on oma kenttätyylinsä. Joskus väistellään suuria tiheikköalueita, ja toisinaan pujotellaan pieneltä saarekkeelta toiselle. Aina on kuitenkin kivaa, eikä vaikeustason nousukaan harmita vaan kannustaa oppimaan.

Oppiminen on mukavan vaivatonta puuhaa, sillä pelin kumpikin ohjausmenetelmä toimii mainiosti. Klassisella tyylillä lyönnin voimaa ja tarkkuutta säädetään pysäyttämällä nousevia ja laskevia palkkeja. Laatikossa mainostettu uusi tyyli taas tuo lisää haastetta peliin.

Peli tarjoaa Everybody's Golfin perinteille uskollisesti puhtaan pelimäisiä ominaisuuksia, kuten mahdollisuuden lisätä lyöntien pituutta pari kertaa joka reiällä, mutta golf-moottori toimii silti juuri oikealla tavalla. Pallo pomppii aidon oloisesti, reagoi hyvin ympäristön ja ratatyyppien vaihteluun ja tuntuu raivostuttavasti hakeutuvan jokaiseen hiekkaesteeseen. Ei peli mikään Tiger Woods ole, mutta se tuntuu silti oikealta golfilta. Se riittää, sillä pääasiahan on hauskanpito.

Jos sun lysti on...

Pelissä voi pitää hauskaa monella tavalla, joista keskeisin on laaja ja pitkä yksinpelikampanja, joka tyydyttänee paatuneimmankin keräilyfriikin tarpeet. Pelaaja kulkee ympäri maailmaa aina vain kovemmissa turnauksissa, joissa kerätään kokemusta ja uusia varusteita sekä haastetaan kunkin maanosan mestarigolfaajia. Voitetut mestarit muuttuvat pelattaviksi hahmoiksi.

Mainio yksinpeli saa seurakseen vähintään yhtä hyvin toteutetun online-moninpelin, jossa voi pelata jopa 50 pelaajan turnauksia ja kahdeksan pelaajan yhtäaikaisia matseja. Ne ovat kirjaimellisesti yhtäaikaisia, sillä kaikki pelaavat samaan aikaan. Kavereita ei valitettavasti – tai ehkä onneksi – voi häiritä, mutta fiilis on silti korkealla, varsinkin kun läppä lentää. Äänikommunikaation puute on pieni kauneusvirhe.

Everybody's Golf: World Tour on tuulahdus raikasta ilmaa PS3:n pelitarjontaan. Se on värikäs, hauska ja äärimmäisen pelattava peli, joka pitää tehokkaasti koukussaan. Valittamisen aiheitakin löytyy, mutta itse peliin vaikuttavia ongelmia ei juuri ole. Tämä ei ehkä ole kaikkien aikojen paras golf-peli, mutta se on takuuvarmaa laatuhupia.

 

Uusi peli, uudet keinot

Uusi lyöntisysteemi pamauttaa vanhat palkit kerralla historiaan. Nyt pelaaja joutuu seuraamaan mailansa backswingiä, sillä lyönnin voima säädetään pysäyttämällä se halutulle korkeudelle. Tarkkuus taas saavutetaan pysäyttämällä nopeasti kutistuva ympyrä mahdollisimman lähelle palloa. Ero entiseen kuulostaa pieneltä, mutta pelaaminen tuntuu aivan erilaiselta ja todenmukaisemmalta.

8/10

Kommentit

Käyttäjän Cyrus kuva
Cyrus

Mahtava

Käyttäjän Final Fantasy X kuva
Final Fantasy X

Ihan hauska.

Käyttäjän Funsize kuva
Funsize

Yksinpelinä 8. Kaverin kanssa kotisohvalla 10.

Käyttäjän Viper7 kuva
Viper7

Toimiivaa viihdettä yksin sekä kaveripoppoossa

Käyttäjän Smirgel kuva
Smirgel

Parhautta, minigolf vain puuttuu.

Käyttäjän nixuboy kuva
nixuboy

Ihan mahtava :D

Käyttäjän ttgreat kuva
ttgreat

Yx parhaimmista peleistä.

Käyttäjän Show3It kuva
Show3It

ihan hyvä

Käyttäjän redshift kuva
redshift

Ihan ok fantasiagolfia.