Excite Truck / Arvostelut / pelaaja.fi

Excite Truck

28.02.2007 // Kirjoittanut: Jarkko Fräntilä
39

Excite Truck on hauskaa ajamista, jossa ei ole realismin häivääkään. Juuri siksi se toimiikin niin hyvin: kaahailu metsien ohi, yli ja välillä läpikin on harvoin ollut näin hauskaa.

Wii-pelissä pitää aina kiinnittää huomiota sen ohjausmetodiin. Tällä kertaa nunchuk-ohjain jää tarpeettomana pöydälle, ja pelaaja ohjaa ruudulla vilistävää autoa pitämällä perusohjainta poikittain kädessään. Kun pelaaja kallistaa ohjainta vasemmalle, auto kääntyy samaan suuntaan ja päinvastoin. Jos hypyissä haluaa ilmalentoon pituutta, ohjainta vedetään vatsaa kohti. Vastaavasti hypyn voi tuoda aiemmin alas työntämällä ohjainta kohti televisiota. Ohjaus on alun totuttelun jälkeen helppoa.

Bonukset pelastavat

Itse pelin periaate on tuttu muun muassa Burnout-peleistä. Monster truckeilla ajetaan muutama kierros metsämaisemassa, ja pisteitä saa niin muiden autojen murskaamisesta, sivuluisuista kuin hyppykomboistakin. Kisan voitto perinteisessä mielessä tuo vain bonuspisteitä, joten seuraavan radan voi saada auki sijoittumalla vaikkapa kolmanneksi, kunhan vain tienaa bonuspisteinä toimivia tähtiä kisan aikana tarpeeksi paljon.

Alun tutoriaalin jälkeen ratoja aukeaa tasaista tahtia kisasta toiseen edetessä. Suurta hupaisuutta aiheutti Suomeen sijoitettu rata: pelin mukaan maastamme löytyy nimittäin öljynporaustorneja! Luntakin totta kai on, mutta niinhän Suomessa aina…

Todella hyvä idea on mahdollisuus vaikuttaa ajoympäristöön keräämällä radalta löytyviä bonuksia, ja näin radat elävät parhaimmillaan parikin kertaa kisan aikana. Lisäksi autoon voi poimia bonusominaisuuksina esimerkiksi tilapäisen kuolemattomuuden, jonka aikana voi päästellä läpi puiden ilman, että autolle käy kuinkaan.

Graafisesti peli on heikko, mutta pelattavuuteen se ei vaikuta. Vauhdin huumassa ääriviivat muuttuvat epämääräisiksi, vesi pärskyy ja puuta kaatuu. Välillä grafiikassa esiintyy pientä nykimistä, onneksi ei kuitenkaan liian usein.

Hauskaa mutta vähän

Excite Truck on mainio, mainio kaahailupeli. Sen päätön rymistely läpi maiden ja mantujen jaksaa huvittaa pitkään, ja kisoja ajaa mielellään läpi vain nähdäkseen, millaisen menopelin saa käyttöönsä seuraavan kisan voitettuaan.

Pelissä ei ole monia heikkouksia, mutta yksi sellainen on ratojen vähäinen määrä. Lisäksi monet kisoista pelataan samoilla radoilla, vain pienin muutoksin. Tämä on laiskaa kenttäsuunnittelua.

Kaiken kaikkiaan peli on kuitenkin keskivertoa huomattavasti parempi arcadekaahailu, jonka pelattavuudesta on vaikea löytää heikkoja puolia. Ratojen vähäinen lukumääräkään ei haittaa, sillä kisoja ajaa uudelleen ihan mielellään aikoja parantaakseen.

Onko ohjaus tarpeellinen?

Excite Truck on hauskaa kaahailuviihdettä ja se muistuttaa melkoisesti Burnout-sarjan pelejä. Ohjausmetodi pelissä on kieltämättä hauska, mutta sen tarpeellisuudesta voidaan olla monta eri mieltä. Excite Truckin ohjaus toimii, koska peli toimii muilla osa-alueillaan niin hyvin, mutta ei suinkaan siksi, että siinä on kotikonsoleilla ennennäkemätön ohjaustyyli.

Wiin autopelien tulevaisuus on kuitenkin valoisa. Surkeaksi haukuttujen Monster 4X4- ja GT Pro Series -pelien irtoratti-idea on toimiva, itse pelit sen sijaan eivät. Mahdollisuudet ovat kuitenkin rajattomat. Lentosimulaattori, jossa wiimotea käytetään ohjainsauvan tyyliin ja nunchukalla hoidetaan tulitus? Kelpaisi!

7/10

Kommentit

Käyttäjän migge kuva
migge

Ohjaus on tarpeellinen. Mahtavan hauska kaahailu.

Käyttäjän Matias Kainulainen kuva
Matias Kainulainen

Mikä ihmeen Motorstorm?

Käyttäjän Commander Keen kuva
Commander Keen

huippu hubaa vaikkakin vähän sisältöä

Käyttäjän ruler kuva
ruler

"Treerunit" on kyllä parasta,

Käyttäjän Tuoppi kuva
Tuoppi

Mahtava peli. Vielä Super Excite Nebula S:llä.

Käyttäjän Gold kuva
Gold

Loistava peli ja ohjaus toimii

Käyttäjän marika_pelaaja kuva
marika_pelaaja

Koukkuun jäin

Käyttäjän Haamu kuva
Haamu

Loistava peli.

Käyttäjän Wiii kuva
Wiii

Hinta-laatu suhde Mahtava! Jäävuoret suomessa? :

Käyttäjän Pinworm kuva
Pinworm

Koukuttaa heti. Mahtavaa viihdettä!